Potop de AMENZI în traficul gălăţean. Pietonii sunt ”campioni”

Potop de AMENZI în traficul gălăţean. Pietonii sunt ”campioni”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproape 500 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, în timp ce 100 de şoferi au rămas fără carnete


Disciplina în trafic nu se dobândeşte prea uşor, în ciuda potopului de amenzi aplicate săptămânal pentru diverse abateri la regimul circulaţiei. Dovadă stă numărul mare de participanţi la trafic, pietoni şi şoferi, surprinşi de echipajele  rutiere, în ultima săptămână, în timp ce încălcau flagrant norme elementare, menite să protejeze siguranţa oamenilor pe drumurile publice.

Din totalul de 919 sancţiuni contravenţionale aplicate, mai mult de jumătate, respectiv 484, au fost date pietonilor pentru traversare neregulamentară ceea ce înseamnă că această categorie de participanţi la trafic îşi pune cu bună ştiinţă în pericol siguranţa personală. Peste 60 de şoferi au primit amenzi pentru că nu au acordat prioritate pietonilor sau celorlalte maşini în trafic, o bună parte dintre aceştia rămânând şi fără permisele de conducere. Tot atâţia au de plătit pentru că nu au purtat centuri de siguranţă, în timp ce 94 vor suporta financiar depăşirea limitei de viteză. 14 şoferi au fost sancţionaţi pentru că nu s.au asigurat când au trecut peste calea ferată, unii rămând fără carnete.

Numărul total al conducătorilor auto deveniţi pietoni săptămâna trecută este de o sută, iar valoarea însumată a amenzilor date tuturor celor care au încălcat Codul Rutier depăşeşte valoarea de 200.000 de lei. În patru cazuri, şoferii s-au ales cu dosare penale, trei pentru că au şofat fără permise, iar unul pentru că a fost prins în stare de ebrietate.

Citit 3657 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.