Serie de CONCERTE publice la Galaţi | Moş Nicolae şi Moş Crăciun vin cu tolba plină de spectacole

Serie de CONCERTE publice la Galaţi | Moş Nicolae şi Moş Crăciun vin cu tolba plină de spectacole
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cele cinci zile de spectacole în aer liber de Zilele Galaţiului vor fi doar "încălzirea" pentru ceea ce va urma: o lună de evenimente publice, concerte şi întâlniri cu Moş Nicolae şi Moş Crăciun


Fuego, Paula Seling, Raul, Alesis, Narcisa Suciu, Ştefan Hruşcă, Andra sau Ducu Bertzi sunt artiştii pe care Primăria municipiului îi doreşte în concertele organizate în cadrul evenimentului "Poveste de iarnă - Galaţi 2016". În acest scop, municipalitatea va face o nouă achiziţie publică directă. Valoarea estimată a contractului este de 270.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Conform caietului de sarcini postat de Primărie pe portalul propriu, câştigătorul contractului va trebui să asigure nu doar programele artistice dorite de Primărie, ci şi scena, echipamentele de sunet şi lumini necesare şi decorurile potrivite. De pildă, o dioramă în mărime naturală cu scena Naşterii Domnului, în staul, cu Maria, pruncul, Iosif şi cei trei magi.

Distracţie în serie

După seria celor cinci spectacole publice organizate de Sărbătorile oraşului, gălăţenii sunt aşteptaţi la un al şaselea. Marţi, 6 decembrie, e concert de Moş Nicolae.

Primăria îşi doreşte un program interactiv pentru copii, cu artişti animatori, dansatori, personaje costumate, spiriduşi, muzică pentru cei mici, spectacol de lasere şi lumini şi, desigur, Moş Nicolae!

În program mai e şi un concert „ce va fi susţinut de un artist renumit al cărui repertoriu cuprinde colinde şi opere muzicale specifice sărbătorilor de iarnă, din următoarea listă: Fuego, Paula Seling, Raul, Alesis, Narcisa Suciu, Ştefan Hruşcă, Andra, Ducu Bertzi”, se arată în caietul de sarcini, dar şi o campanie de distribuţie de cadouri (dulciuri şi jucării) pentru copii de Moş Nicolae.

Pentru miercuri, 7 decembrie, Primăria plănuieşte un nou eveniment muzical, cu un artist renumit din aceeaşi listă.

Vineri, 9 decembrie, este programată sosirea lui Moş Crăciun în cadrul unui eveniment interactiv.

Sâmbătă, 17 decembrie, Primăria plănuieşte încă un eveniment muzical, cu un artist de top, iar duminică, 18 decembrie, un program artistic muzical de colinde tradiţionale.

Vineri, 23 decembrie, gălăţenii îl vor putea vedea, asculta şi aplauda, în concert, pe un alt artist din lista stabilită de Primărie.

Ateliere pentru cei mici

În caietul de sarcini, Primăria precizează că vrea să organizeze un atelier de creaţie populară destinat copiilor (7-9 decembrie) şi un atelier de creaţie de măşti populare (16-18 decembrie). Atelierul lui Moş Crăciun - creaţie de decoraţiuni de iarnă pentru copii - va funcţiona în perioadele 12-15 decembrie şi 19-23 decembrie.

De pe 12 şi până pe 23 decembrie, Moş Crăciun le va acorda copiilor cuminţi „audienţe” de minimum 120 de minute pe zi, de pe un ton amplasat pe o scenă. În cadrul evenimentului interactiv trebuie pregătite şi cel puţin o mie de pachete cu cadouri specifice sărbătorilor!

Că tot veni vorba de daruri, în caietul de sarcini este cuprinsă şi o campanie umanitară, „Donează o jucărie”, pentru centrele sociale şi casele de copii.

Rămâne de văzut care va fi costul final al "Poveştii de iarnă" şi cum se va transpune ea în practică.

Citit 10666 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.