Epurare în TAXIMETRIA gălăţeană. Mai multe maşini, scoase de pe trasee pentru DEFECȚIUNI GRAVE

Epurare în TAXIMETRIA gălăţeană. Mai multe maşini, scoase de pe trasee pentru DEFECȚIUNI GRAVE
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

15 taxiuri defecte, depistate în trafic, au fost scoase forţat de pe trasee, la începutul săptămânii trecute


Nu întotdeauna ce e mai scump e şi calitativ sau sigur, iar transportul privat în regim de taxi, adoptat de mulţi gălăţeni în mod curent, mai ales după scoaterea microbuzelor din oraş, nu face rabat de la această regulă. O confirmă nu doar zecile de evenimente rutiere care au drept cauză culpa taximetriştilor, ci şi controalele poliţiei şi ale inspectorilor Registrului Auto Român, care dovedesc că abaterile de la legislaţie ale celor care practică acest gen de transport nu sunt deloc puţine.

Numai ultima acţiune, derulată la începutul săptămânii trecute, în traficul din municipiul Galaţi a atestat că mai e mult de lucru până când afacerea cu taximetria să fie numită sigură şi decentă.

"În cadrul acţiunii, au fost constatate 90 de contravenţii, dintre care 85 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier şi cinci pentru nerespectarea prevederilor legii taximetriei", se arată în concluziile făcute publice de IPJ Galaţi. Într-o traducere sumară, asta înseamnă că taximetriştii au fost surprinşi de nu mai puţin de 90 de ori încălcând regulile pe care ar trebui să le respecte price şofer, de la acordare de prioritate, deplasarea cu viteză în limite legale, documente şi folosirea centurii de siguranţă până la abţinerea de la conversaţiile telefonice în timpul deplasării. Mai grav este că, în unele situaţii, s-au constat încălcări ale legii taximetriei, precum neafişarea tarifelor, probleme la aparatul de taxare, absenţa bonurilor fiscale, ş.a.m.d., toate de natură să-i afecteze pe clienţi.

Taximetriştii care au cumulat abateri grave au primit nu doar amenzi. Doi dintre ei, care conduceau maşini cu defecţiuni grave la sistemul de direcţie, au rămas fără permisele de conducere. În cazul a 15 maşini, toate cu probleme tehnice, au fost retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea deficienţelor.

Citit 15887 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.