Un început luminos | CITITORII i-au sărit în ajutor familiei din Vădeni
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Un început luminos | CITITORII i-au sărit în ajutor familiei din Vădeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În urmă cu două săptămâni vă scriam cu inima frântă despre cei şapte micuţi ce locuiesc doar cu mama, într-o căsuţă dărăpănată, lipsiţi de ajutor. În tot acest timp cititorii ne-au uimit cu modul în care s-au organizat, pentru a le întinde o mână de ajutor. Un lucru este cert: fie că au venit la redacţie, fie că au organizat grupuri pe Facebook sau că au mers direct la micuţi, gălăţenii s-au mobilizat în cel mai frumos mod şi au făcut o familie fericită.

Vecinul, Anghel Nelu, care ne-a sesizat anterior problemele ce îi apasă pe micuţi, a reuşit cu ajutorul unor prieteni, să le cumpere o altă locuinţă, mai încăpătoare şi mai călduroasă, nelocuită de şapte ani, care, parcă îi şi aştepta de mult timp.

Când am ajuns în faţa noii case, erau acasă cinci dintre ei şi nu s-au sfiit deloc din a-mi arăta bucuria de a mă vedea. De când i-am văzut la poartă m-a cuprins o emoţie nemărginită şi involuntar am zâmbit cu gura până la urechi.

Prichindeii care în urmă cu puţin timp mă aşteptau desculţi, cu hainele ponosite sau murdare, m-au întâmpinat acum cu râsete colorate, frumos îmbrăcaţi şi încălţaţi.

Păşind în curte, i-am observat încercând să îşi ajute mama, la treburile casei, aspect ce m-a bucurat şi mai mult.

Acum, copiii au o casă mai mare, o curte imensă, curent electric şi apă potabilă. Însă, cea pe chipul căreia se cunoştea liniştea şi împlinirea sufletească, a fost mama. „Acum îmi e mai mare dragul să trăiesc. Îi văd şi pe ei fericiţi, zburdând prin curte. Am ce să le dau de mâncare, avem căldură şi iarna asta şi sunt sănătoşi. Ce mi-aş mai putea dori? Un viitor mai bun pentru ei şi sper că voi reuşi”, ne spune zâmbind mama copiilor.

Am mers împreună la maşină, pentru a descărca lucrurile pe care le-au primit de la cititorii cu suflet mare. Haine, dulciuri, jucării, veselă, lenjerie şi multe alimente neperisabile. La văzul acestora copiii şi-au manifestat entuziasmul, îngrămădindu-se pentru a căra fiecare cât mai multe.

După ce au terminat de adus în curte toate lucrurile primite, aceştia au fost răsplătiţi, cu  o jucărie de pluş. S-au bucurat atât de mult de darurile primite, încât ne-au făcut şi pe noi să zâmbim din tot sufletul.

Mama, împreună cu cei şapte prichindei, vă mulţumesc pentru bunătatea şi iubirea de care aţi dat dovadă şi ne promit că în maximum un an lucrurile vor fi şi mai bune şi luminoase.

Citit 3273 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.