Poliţist trimis în judecată pentru favorizarea infractorului

Poliţist trimis în judecată pentru favorizarea infractorului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui poliţist, acuzat de favorizarea infractorului şi fals intelectual. În acelaşi dosar, a mai fost cercetată o persoană, care este acuzată de tâlhărie şi influenţarea declaraţiilor.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că R. D., ofiţer în cadrul unei secţii de Poliţie Rurală a I.P.J. Galaţi, având de efectuat cercetări cu privire la infracţiunea de tâlhărie, nu a administrat mijloacele de probă în vederea aflării adevărului. În dosarul de tâlhărie, era anchetat inculpatul M. D. D., care, pe 14 august 2014, a sustras prin violenţă de la o persoană vătămată un aparat de fotografiat. Astfel, poliţistul nu a respectat dispoziţiile procesual penale şi nu a administrat corect probatoriul, cu scopul de a-l favoriza pe inculpat şi a-l exonera de răspunderea penală.

Procurorii gălăţeni mai arată faptul că poliţistul i-a solicitat părţii vătămate să-şi retragă plângerea formulată pentru loviri sau alte violenţe împotriva inculpatului. Mai mult, ofiţerul a pus partea vătămată să dea o nouă declaraţie, în care să consemneze că aparatul de fotografiat nu i-a fost sustras prin violenţă. Totodată, pentru a împiedica tragerea la răspunderea penală a inculpatului M. D. D., poliţistul a încheiat un proces-verbal de contravenţie, prin menţiuni false, referitoare la motivul sesizării infracţiunii de către persoana vătămată prin apelul unic de urgenţă 112.

Cei doi au fost trimişi în judecată şi urmează ca instanţa să decidă care sunt pedepsele care li se cuvin.

Ancheta în acest dosar a fost efectuată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. La activitatea desfăşurată, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.O.S - Serviciului Operaţiuni Speciale Galaţi.

Citit 4838 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.