Zâmbete de weekend | Totul despre Zilele Galaţiului 2016

Zâmbete de weekend | Totul despre Zilele Galaţiului 2016
Distracţie elevată de Zilele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

*Rubrica Pamflet vă spune astăzi care e locul cel mai bun în care ar trebui să se desfăşoare Zilele Galaţiului

*De asemenea, vă oferim cele mai noi ştiri despre pregătirile de sărbători şi de iarnă

Propunere de bun-simţ | Pentru că sunt jalnice, Zilele Galaţiului ar trebui mutate la Brăila

Autorităţile locale gălăţene au avut o mare dilemă în această săptămână: unde să programeze dezmăţul de Zilele Galaţiului. Pe masa primarului Ionuţ Pucheanu au fost puse mai multe variante, dintre care una merită tot respectul. „Pentru că sunt jalnice, pline de manele, noroi, mizerie, frig, beţivăneală şi scandal, Zilele Galaţiului ar trebui să se desfăşoare la Brăila. Acolo se potrivesc perfect”, se arată în propunerea unui consilier local din Galaţi.

Din păcate, propunerea nu a primit foarte mult sprijin din partea celorlalţi membri ai executivului local. „Da, aşa e, parcă se potrivesc mai bine la Brăila, dar noi politicienii ce să facem în perioada asta? Noi nu avem nevoie de distracţie pe placul nostru? Noi nu suntem tot cetăţeni ai acestui oraş? Oare nu avem şi noi dreptul, în egală măsură, la distracţie?”, a comentat unul dintre contestatarii propunerii.

Până la urmă, s-a decis ca anul acesta evenimentele să aibă loc la Elice. „Acolo există risc de surpare. Nu lăsăm maşinile să treacă pe acolo, dar nu avem nimic împotrivă ca mii de oameni să ţopăie pe asfaltul care e gata-gata să se ducă la vale. Falezogaura este gata să îşi primească victimele”, a spus cinsit o sursă din Primăria Galaţi.


Nu mai riscăm nimic! Anul acesta vor fi aduse moaşte originale, de firmă

Pentru că moaştele aduse anul trecut s-au dovedit a fi ineficiente, în sensul că Galaţiul nu a fost ferit în ultimele 12 luni de nenorociri, anul acesta organizatorii nu vor să mai rişte nimic şi vor aduce moaşte originale, de firmă. „Anul trecut am încercat să facem economie şi am adus nişte moaşte de mâna a doua, probabil fabricate pe un vapor în largul coastei Vietnamului. Efectele s-au văzut din plic: în ultimele 12 luni au avut loc nenumărate accidente, am avut parte şi de inundaţii catastrofale, ca să nu mai vorbim despre rezultatul alegerilor locale. Deci e clar că moaştele nu ne-au păzit de probleme, ceea ce înseamnă că nu au fost de calitate. Anul acesta nu mai riscăm nimic. Aducem moaşte originale, de firmă, cu certificat de autenticitate”, a declarat un preot din Comitetul Eparhial al Dunării de Jos.

Prima ocazie de a verifica autenticitatea moaştelor care vor fi plimbate anul acesta prin Galaţi va fi pe 11 decembrie, când vor avea loc alegeri parlamentare. „Dacă iese la fel ca şi până acum, avem o problemă, în sensul că trebuie să schimbăm furnizorul de moaşte. Vedem. Eu sper că sunt de calitate şi vor atrage numai lucruri bune asupra Galaţiului”, a mai spus preotul citat.


În sfârşit, împăcare: Podul peste Dunăre de la Galaţi va fi construit la Brăila

Soluţia cea mai simplă e şi cea mai eficientă! În sfârşit, autorităţile locale din Galaţi şi Brăila au ajuns la un consens în ce priveşte podul peste Dunăre. După ce ani de zile politicenii s-au certat în ce localitate să îl facă, soluţia a venit, aşa cum era de aşteptat, de la Guvernul tehnocrat: podul peste Dunăre de la Galaţi va fi construit la Brăila. „Practic, e simplu. Am decis să le facem gălăţenilor pod, însă, ca să îi mulţumim şi pe brăileni, am decis să îl construim în apropierea oraşului lor”, a declarat un funcţionar din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Autorităţile locale din Galaţi şi Brăila au primit cu urale soluţia tehnocraţilor. „S-a făcut dreptate, Galaţiul va avea pod peste Dunăre. Faptul că e ceva mai departe, aproape de Brăila, e nesemnificativ. Suntem câştigătorii morali ai acestei dispute, Galaţiul va avea pod peste Dunăre”, a declarat un versat om politic gălăţean.

„Ne convine. E podul gălăţenilor, dar dacă îl facem în oraşul nostru chiar nu-i nicio problemă. Putea să fie şi al clujenilor, numai să se facă la Brăila. Important este că am învins”, a comentat şi un politician brăilean.


Vom avea iluminat festiv de sărăbători | Pucheanu a găsit şase instalaţii ascunse în biroul lui Stan

Marius Stan a fost pur şi simplu rău-intenţionat. Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă noul primar al Galaţiului când vine vorba despre iluminatul festiv de sărbători. Anul trecut nu am avut luminiţe pe stradă nu pentru că nu ne permiteam, ci pur şi simplu pentru că Marius Stan a fost rău, crede Ionuţ Pucheanu. „Este incredibil câtă răutate a existat la Primărie. Când am intrat în biroul meu de la Primărie am găsit două cutii de carton doldora de ghirlande care mai de care mai frumoase. Deci aveam luminiţe şi anul trecut, dar Stan le-a sechestrat în biroul lui. Pur şi simplu nu a vrut să le scoată, ca să ţină oraşul în beznă. Eu nu numai că le-am scos din cutii, dar am mai adus şi de-acasă două instalaţii ca să le punem prin oraş”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Autorităţile locale gălăţene nu vor renunţa, totuşi, la soluţiile născocite de vechea administraţie. „Vom instala câte luminiţe putem, dar gălăţenii trebuie să ştie că este în continuare de datoria lor să contribuie cu ceva. Aşadar, când mergeţi seara pe stradă trebuie să aveţi la voi o lanternă sau să aprindeţi ledul de la telefon şi să faceţi cerculeţe în timp ce mergeţi. În felul acesta vom avea o adevărată feerie la Galaţi”, a completat priamrul Ionuţ Pucheanu.

 

Oraşul (Lu)Minat


Dan Nica se apără

Ăsta-i tun? E şi „Micro”, e şi „Soft”

Dan Nica se apără în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Microsoft. El consideră să speţa este una prea măruntă pentru a fi luată în calcul de anchetatori. „Nu înţeleg ce treabă are DNA cu acest dosar şi cu mine. Că o fi tun, că n-o fi tun, e lipsit de importanţă. Uitaţi-vă la cum se cheamă dosarul. E şi Micro, e şi Soft, adică uşor. Dacă DNA a început să se ocupe de astfel de dosare, de nimicuri, atunci e clar că avem o problemă majoră. Da, dacă dosarul s-ar fi chemat MacroHard, ar fi fost altceva”, a comentat Dan Nica, pe pagina sa de socializare.

Interesant este că  niciunul dintre colegii de partid nu a dat like la postarea lui Dan Nica. Cu singură excepţie: Adriana Ţicău, cea care a şi comentat la postarea lui Dan Nica. „DNA trebuie să înţeleagă faptul că are nevoie de dosare mari, dosare cu acte de corupţie consistente, nu tot felul de mizerii inventate. Parcă vezi că mâine-poimâine o să ancheteze evaziunea fiscală pe care o fac vânzătorii de râme şi coropişniţe de pe strada Cloşca. Maturizaţi-vă, oameni buni!”, a scris Adriana Ţicău.

Dan Mititica


Ionuţ Pucheanu, speriat groaznic de colegi: „Vezi că peste zece zile vine Moş Nicolae”

Colegii din Primărie i-au produs lui Ionuţ Pucheanu o sperietură soră cu moartea la începutul acestei săptămâni. Primarul a intrat în fibrilaţii când mai mulţi colegi l-au tras deoparte ca să îl avertizeze că peste puţin timp vine Moş Nicolae şi are la el o nuia. „Fii atent, nu mai e mult. Îţi spun, dar nu ştii de la mine, cică marţi, pe 6 decembrie, vine Moş Nicolae. Nu ştiu ce intenţii are, dar ar fi bine să ai grijă”, l-au avertizat colegii pe Pucheanu.

Primarul a fost atât de speriat încât s-a închis în biroul lui timp de mai multe ore, refuzând să răspundă şi la telefoane. „Eu nu înţeleg de ce mai vine Moş Nicolae. Doar a mai fost pe aici de la începutul lui 2000 până acum vreo patru ani. Nu ştiu dacă a mai fost şi după aia, dar ce să caute el la Primărie? Şi ce face el cu nuiaua? Vrea să regleze conturile pe aici? Mai bine îmi iau concediu ca să fiu sigur că nu se întâmplă nimic rău”, a spus Ionuţ Pucheanu.

Abia după ce colegii i-au spus că este vorba despre moşul care aduce dulciuri, Pucheanu s-a mai liniştit.

 

NuielUşa de la Birou


Facebook aşteaptă scăderi dramatice săptămâna viitoare

„Bugetarii au vacanţă, deci traficul va fi redus”

Facebook aşteaptă o scădere dramatică a numărului de utilizatori săptămâna viitoare, după ce Guvernul României le-a dat liber bugetarilor de pe 30 decembrie până pe 4 decembrie. „Va fi o perioadă grea pentru noi, numărul de utilizatori va ajunge la nivelul cel mai de jos în România. Dacă bugetarii nu vor mai fi la serviciu, evident că nu vor mai sta pe Facebook să pună poze cu pisici, cai şi citate cu Octavian Paler. E un aspect cu care trebuie să ne împăcăm, chiar nu avem ce face. Pe de altă parte, faptul că vor fi atâtea zile libere înseamnă că luni, 5 decembrie, va fi o foame atât de mare de Facebook pe la ghişee încât nu ştiu dacă serverele noastre vor face faţă. Ne pregătim pentru cea mai dificilă perioadă din an”, a declarat purtătorul de cuvînt al Facebook România.

Reţeaua de Secretare


Primăria se pregăteşte de prima ninsoare

„Facem simulări, închidem mai multe străzi”

Primăria Galaţi se pregăteşte temeinic de iarnă. Ca să nu îi mai ia prin surprindere prima zăpadă, factorii de decizie din Galaţi se pregătesc cum nu se poate mai bine. „Deja facem simulări în mai multe zone din oraş. Închidem străzi, ca să vedem cu ce ne vom confrunta la prima ninsoare. Ne folosim de sărbătorile care vin, ca să vedem cum e să avem străzi blocate, artere pe care nu se circulă. Nu mai vrem să se întâmple ca în alţi ani, când zăpada ne bloca străzile, iar noi nu ştiam ce să facem. Acum le blocăm noi din timp, ca să ştim cum să reacţionăm, ce soluţii de ocolire sunt”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

Străzile închise zilele acestea sunt Domnească şi bulevardul Marii Uniri în zona de la Elice, unde se vor desfăşura şi sărbătorile. „Vom avea un trafic exact ca de iarnă, deci vom şti cum stăm”, a completat Pucheanu.

 

NinSoare cu Dinţi


În localităţile blocate de zăpadă

Cârciumi mobile de prim ajutor

Prefectura Galaţi face ultimele pregătiri pentru a combate efectele eventualelor ninsori abundente. Astfel, în cazul în care vom avea localităţi izolate, Prefectura a pregătit zece cârciumi mobile de prim ajutor. „Dacă vine zăpada, să nu moară oamenii de sete”, a spus prefectul.

Planul Prefect


Liber la petarde în decembrie

"Va fi doar pentru o singură zi, pe 11"

Gălăţenii au motive de sărbătoare. După ce ani de-a rândul petardele au fost interzise în luna decembrie, anul acesta se va da voie, însă numai pentru o singură zi. „11 decembrie va fi declarată Ziua Petardelor. Bucuraţi-vă de ea!”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

SCretin Electoral


Pamflet în versuri

Balada mârlanului arhicunoscut (buletin informativ)

Sunt mârlan de cursă lungă,/ sunt neam prost, deşi nu par:

claxonez, hurui manele/ şi parchez pe trotuar,

zvârl chiştocul pe fereastră,/ strig la trafic şi înjur

pentru că mănânc viteză/ şi nu pot să-l mai îndur

pe-altul mai mârlan ca mine/ să mă-ntreacă, nu mai pot

să mi-o ia-nainte unul/ mai scrântit, mai idiot!

Sunt analfabetul scării/ unde stau... şi nici nu-mi pasă

de vecini, că mă tot roagă/ să fac linişte acasă!

Bat, îndoi, sfărâm, stric totul,/ renovez... (aşa se spune)...

sunt şi meloman, dau tare/ boxe cu viţei-minune,

care rag de rup pământul,/ ruinează cer şi stele...

nesimţirea lor străbate/ tocma-n crucea mamei mele!

Am certificat-parafă/ de vandal şi de barbar:

sunt mârlan de cursă lungă,/ sunt neam prost, deşi nu par!

Submarin Cosorescu


Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

 
Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 8700 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.