UPDATE | Ucigaşul de pisici, sancţionat de mai multe ori

UPDATE | Ucigaşul de pisici, sancţionat de mai multe ori
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Marius Chiosa, bărbatul care şi-a asmuţit câinele pe o biată pisică în faţa unui spermarket, este cercetat penal de poliţişti. Incidentul a fost suprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile au fost făcute publice pe internet. După apariţia lor în spaţiul public, poliţiştii s-au autosesizat. "Poliţiştii Secţiei 1 s-au autosesizat şi au decshis un dosar de cercetare privind săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie şi fără drept. Persoanele care adoptă un astfel de comportament riscă închisoarea de la trei luni la un an sau amendă, precum şi interzicerea dreptului de a deţine animale de la unu la cinci ani”, ne-a explicat subinsp. Delia Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Se pare că Marius Chiosa nu este la prima abatere de la lege, el fiind sancţionat în trecut de mai multe ori de poliţiştii locali. “În urma verificărilor efectuate de noi, cunoscând persoana în cauză, am stabilit că poliţiştii locali l-au sancţionat în repetate rânduri pentru fapte contravenţionale. Pe parcursul anului curent, persoana în cauză a fost sancţionată pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 61/1991, în special pe zona consumului de băuturi alcoolice în spaţiu public neautorizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţări cu violenţa şi altele. De asemenea, această persoană a fost depistată de două ori, şi este cercetată de către noi şi de către poliţia naţională, pentru diferite fapte penale, şi anume deţinere de substanţe interzise din domeniul etnobotanicelor şi, de asemenea, pentru distrugerea unor elemente de semnalizare pentru blocarea traficului rutier”, ne-a declarta Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Marius Chiosa a fost deja chemat la poliţie şi urmează ca oamenii legii să stabilească încadraerea juridică a faptei şi să solicite parchetului măsurile legale care se impun.

Vă reamintim faptul că Marius Chisoa şi-a asmuţit câinele, din rasa pitbul, pe care îl plimba fără botniţă, pe o pisică, care a fost sfâşiată de patruped. În acest context, bărbatul riscă şi o amendă pentru că şi-a scos animalul la plimbare fără botniţă.

De la începutul acestui an, poliţiştii locali au aplicat 91 de sancţiuni (18 avertismente şi 73 de amenzi) persoanelor care şi-au plimbat animalele fără lesă şi botniţă. Conform HCL 79/2002, aceste persoane riscă amenzi între 20 şi 100 de lei. De asemenea, alte şase persoane au fost amendate pentru că şi-au lăsat în libertate sau fără supraveghere animalele care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri. Totalul acestor sancţiuni se ridică la 750 de lei. În conformitate cu art. 2 din Legea 61/1991, aceste persoane riscă amenzi între 100 şi 500 de lei.


 

CRUZIME fără margini. Şi-a asmuţit câinele pe o pisică. ATENȚIE, imagini VIDEO cu puternic impact emoțional!

Cruzime fără margini în faţa unui supermarket din Galaţi. Un tânăr care plimba un pitbul îşi asmute animalul pe o biată pisică. Din păcate, pisicuţa nu a avut nicio şansă, fiind sfâşiată de patrupedul agresiv. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere de la supermarket. Una dintre vânzătoare a văzut ce se întâmplă şi a ieşit afară pentru a-l ruga pe stăpân să facă ceva.

„Eu eram în magazin. Am ieşit afară şi i-am spus să facă ceva. Am văzut cum a sfâşiat pisica de piept. Mi-a răspuns râzând că nu are ce face. După câteva minute a plecat şi a lăsat pisica în agonie. Aşa a stat vreo zece minute până a murit. Clienţii din magazin au sunat la 112, iar poliţia le-a spus că nu pot face nimic. Sper ca până la urmă să se facă dreptate pentru că pisica era un animal blând, nu deranja pe nimeni.  Eu şi colegele mele o hrăneam zilnic. După incident, individul a  venit să îmi ceară scuze, dar eu nu vreau să îl mai văd. Oricum, clienţii l-au şi bătut atunci, supăraţi de cele întâmplate. Este un gest inuman, azi a fost o pisică, mâine poate fi un om”, ne-a povestit Ana Maria Năstăsache, vânzătoare la supermarket.

Individul cu pricina, Marius Chiosa, locuieşte în apropiere şi se pare a avut mai multe probleme cu legea. Întrebat dacă el este stăpânul câinelui, Marius a răspuns evaziv. „Poate că da, poate că nu. Oricum, vouă vi se pare normal că sunt atâtea pisici pe stradă? Există o povsete: câinii mănâncă pisicile, iar pisicile mănâncă şoarecii. Mă pot supăra pe o pisică că mănâncă un şoarece?”, ne-a declarat Marius Chiosa. Mai mult, acesta a afirmat că îşi asumă fapta, chiar dacă gestul său este pedepsit prin lege. 

Vecinii îl cunosc şi spun că nu se tem de el ca om, dar că se tem de câine. Imaginile postate pe internet au ajuns atât în atenţia organizaţiilor pentru protecţia animalelor, cât şi în atenţia poliţiştilor locali şi naţionali, care au deschis deja un dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor.

ATENȚIE, imagini VIDEO cu puternic impact emoțional!

 

Citit 10245 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.