Deocamdată, tot promisiuni… Când vor fi date în folosinţă LOCUINȚELE SOCIALE din Micro 17
Foto: Foto ”Viața liberă”

Deocamdată, tot promisiuni… Când vor fi date în folosinţă LOCUINȚELE SOCIALE din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cele 529 de familii gălăţene care, în luna mai, au primit repartiţii în campusul social construit din Micro 17 au şanse minime să întâmpine Noul An în casă nouă. Şi asta pentru că tot nu s-a finalizat alimentarea cu energie electrică a campusului!

"Consumul estimat de energie electrică nu a fost tocmai unul real, ci a fost subestimat în cadrul proiectului. În urma verificărilor, s-a văzut că trebuie mărită capacitatea transportului de energie de la punctele trafo până la aceste locuinţe. S-au început, acum câteva luni, operaţiunile: e vorba de aducerea unor cabluri, o parte de la punctul de transformare din cartierul Dunărea, o parte de la Fileşti. Aducţiunea din cartierul Dunărea a fost finalizată, joi am semnat ultimele documente cu Electrica, pentru a le preda investiţia pe care noi am făcut-o, ei fiind operatori", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Măcar primele şase scări, iar celelalte, la anul

"În funcţie de cât de repede se vor mişca şi cei de la Electrica, am putea să dăm cheile pentru primele şase scări. Nu le garantez oamenilor că se vor muta în viitorul apropiat, dacă vor dori să facă acolo Crăciunul! Responsabilitatea de a încheia un contract cu Electrica le revine dumnealor. Electrica urmează să vină să le monteze contor, fiecăruia în parte, pentru a înregistra consumul şi pentru a putea încheia contractul. Nu ştiu când vom da cheile, n-aş mai vrea să avansez nişte date doar de dragul de a le da şi, ferească Dumnezeu, să intervină altceva în această perioadă, şi n-aş vrea să par neserios", a explicat Ionuţ Pucheanu.

Cât despre celelalte locuinţe, poate măcar în ianuarie vor putea fi date în folosinţă. Şi asta pentru că lucrările de aducţiune sunt aproape gata, dar trebuie făcute testele de tensiune şi de rezistenţă a reţelei, pentru ca autorităţile să fie sigure că totul este în ordine.

Bombardat sistematic cu întrebări legate de locuinţele sociale, primarul municipiului Galaţi a declarat că "problema majoră este a celor care s-au grăbit, la un moment dat, să bifeze din punct de vedere electoral o investiţie. Din păcate, în momentul de faţă, o decontăm la nivel de imagine a actualei administraţii".

Citit 4538 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.