FOTO | Cum arată Galaţiul după DESZĂPEZIRE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

FOTO | Cum arată Galaţiul după DESZĂPEZIRE
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Spre deosebire de ninsorile de acum doi ani, care au paralizat întregul oraş mai bine de o săptămână, pregătirile autorităţilor în iarna aceasta au fost mai bune. Astfel, pe străzile principale se circulă fără nicio problemă, în timp ce străduţele secundare sunt desfundate şi deschise circulaţiei cu viteză redusă. 

La o zi după oprirea ninsorilor, Galaţiul arată binişor. Străzile principale sunt deszăpezite până la asfalt, motiv pentru care traficul se desfăşoară în condiţii normale. Probleme mai sunt pe străduţele secundare, acolo unde utilajele au intrat în număr mai redus, iar zăpada continuă să le creeze probleme locuitorilor, fie ei şoferi sau pietoni. Probleme sunt şi pe trotuarele de pe care încă nu s-a luat zăpada, dar primăria dă asigurări că se va interveni peste tot, treptat. 

Primul examen, trecut

"Chiar dacă startul a fost mai greu, pentru că nu toţi mecanicii de pe utilajele de deszăpezire au înţeles din prima ce vrem de la ei, pot spune că sunt mulţumit de munca depusă. S-a intervenit încă de la primii fulgi de zăpadă şi, chiar şi acum, când nu mai ninge, avem în continuare echipaje pe străzi şi trotuare", ne-a explicat, telefonic, primarul Ionuţ Pucheanu. 

În primul weekend al anului 2017, Galaţiul a fost supus unui cod portocaliu de viscol şi ninsori şi, potrivit edilului, primul examen a fost trecut. "Mă bucur că am reuşit, în echipă, să lucrăm foarte bine la deszăpezire. Este, însă, doar primul examen, pentru că mai avem o avertizare de cod portocaliu şi ne vom pregăti din nou, sper eu, cel puţin la fel de bine", ne-a mai explicat Ionuţ Pucheanu. 

Cetăţenii, lăudaţi de primar

Pentru că, în trecut, acţiunile de deszăpezire erau încurcate de maşinile parcate prost în oraş, anul acesta s-a făcut din nou apel la conducătorii auto să îşi lase vehiculele în parcări corespunzătoare. "Cred că este primul an în care avem atât de puţine maşini parcate prost pe timp de ninsoare. Acest lucru a facilitat intervenţia utilajelor, aşa că le mulţumesc gălăţenilor", a conchis primarul Galaţiului. 

În ceea ce priveşte adunarea mormanelor de zăpadă strânse prin oraş, edilul dă asigurări că vor continua intervenţiile. "Am strâns zăpada şi în noaptea de duminică spre luni, vom continua şi la noapte (n.r. luni spre marţi), în încercarea de a ne pregăti pentru următoarele ninsori, dar şi pentru a asigura cât mai mult spaţiu pentru circulaţia pietonilor şi a maşinilor", a mai declarat Ionuţ Pucheanu.

Citit 13673 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.