FINANȚARE nerambursabilă de la stat. CASA VERDE PLUS, o nouă şansă pentru gălăţeni
Foto: Sursa foto: Internet

FINANȚARE nerambursabilă de la stat. CASA VERDE PLUS, o nouă şansă pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Persoanele fizice care vor să-şi izoleze termic locuința vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului „Casa verde Plus”, se arată într-un act normativ al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), publicat în Monitorul Oficial. 

Veştile bune au început să vină pentru gălăţenii care vor să participe la programul Casa Verde Plus. După ce programul "Casa Verde Clasic" a fost un real succes printre gălăţeni, cu 355 de cereri de finanţare depuse, programul "Casa Verde Plus" le oferă o nouă şansă celor care nu au apucat, în toamnă, să îşi depună dosarul.

Stimulent pentru folosirea materialor organice

Prin intermediul programului „Casa verde Plus”, statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, însă, așa cum reiese din actul normativ, numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje. Astfel, cei care locuiesc la bloc sunt, în continuare, opriţi din a participa la program. 

„Finanţarea se acordă sub forma unei prime de eficienţă energetică în valoare de maximum 40.000 de lei, aferentă cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat și finisat, pentru izolarea locuințelor aflate în faza de construcţie şi pentru izolarea locuinţelor existente”, scrie în ordinul Ministerului. 

Cine poate cere finanţare 

Pentru a participa la program, persoanele care depun dosarele trebuie să fie cetăţeni ai României sau ai Uniunii Europene cu domiciliul stabil în România, să fie proprietari ai locuinţei sau ai terenului pe care urmează să fie implementat proiectul, construcţia sau terenul să nu facă obiectul unui litigiu în curs, iar aplicantul să nu fi fost condamnat anterior pentru infracţiuni împotriva mediului. 

Ministerul Mediului urmează să stabilească o perioadă pentru înscrierile în program.

Citit 9883 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.