ACHIZIȚII NELEGALE | Ce se mai trece pe cheltuieli. PARCUL DE SOFT şi-a cumpărat perie de coafat şi cremă de faţă

ACHIZIȚII NELEGALE | Ce se mai trece pe cheltuieli. PARCUL DE SOFT şi-a cumpărat perie de coafat şi cremă de faţă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La fel ca SC Gospodărire Urbană, şi societatea care administrează Parcul de Soft a fost ţinta unui control al Camerei de Conturi a judeţului Galaţi, care a scos la iveală situaţii bizare.

„În perioada 2014-2016, entitatea a achiziţionat, de la diverşi furnizori, produse şi/sau servicii comerciale în valoare cumulată de 3.596 de lei care, prin natura şi caracteristicile acestora, nu au legătură cu obiectul de activitate al agentului economic şi nu contribuie la realizarea obiectivelor previzionate. În condiţiile în care operatorul economic se confruntă cu dificultăţi la achitarea datoriilor (chirie, utilităţi) către proprietarul imobilului”, se arată în Decizia nr. 45 din 6 ianuarie 2017, a Camerei de Conturi. Aceasta cuprinde şi lista de produse cumpărate, despre care este clar că nu erau folosite pentru crearea de softuri etc. "Perie de coafat, hrană pentru câini, analiză RMN, whisky, cremă de faţă, bijuterii, conserve de ton, apă de toaletă, gel de duş, bloc de desen, ciocolată, vin, lichior, selfie-stick, candele…” cuprinde lista achiziţiilor nelegale pe care Camera de Conturi a judeţului Galaţi le-a descoperit la SC Cons Management Parc de Soft SRL Galaţi.

„Valoarea estimativă a abaterii constatate este de 4.667 de lei din care suma de 3.596 de lei este aferentă produselor/serviciilor achiziţionate nelegal, iar suma de 1.071 de lei constituie beneficii legale nerealizate”, se arată în document. Auditorii precizează că, în timpul controlului, s-a luat măsura înregistrării în evidenţa contabilă a prejudiciului adus bugetului şi s-a încasat în numerar de la persoana responsabilă, suma de 4.667 de lei. Camera de Conturi a cerut societăţii să extindă verificările cu privire la necesitatea, oportunitatea şi legalitatea achiziţiilor de produse sau servicii, iar dacă acestea nu au servit scopului şi obiectivelor pentru care a fost înfiinţată entitatea, să se stabilească şi recupereze prejudiciul de la persoanele responsabile.

Ce spune primarul

„Raportul încă nu e definitiv, mai există nişte proceduri legale şi intermediare. Sunt la fel de uimit ca şi dvs dacă cineva, într-adevăr, şi-a permis insolenţa aceasta, pe bani publici, de a face astfel de achiziţii. Urmează, să citesc raportul şi, acolo unde se impune, vor fi luate măsurile cele mai drastice”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 2927 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.