Noi în frig, ei la răcoare

Noi în frig, ei la răcoare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Viaţa e nedreaptă! Sute de mii de oameni ies în stradă, seară de seară, pe un frig pătrunzător pentru ca membrii corupţi ai PSD să beneficieze de dreptul de a sta la răcoare. E clar! Orice am face, tot ei o s-o ducă mai bine.

Liberté, égalité, m___!

Protestele din ultimele zile demonstrează încă o dată că pesediştii corupţi, condamnaţi şi condamnabili nu au cum s-o ducă mai rău decât oamenii simpli. Sute de mii de oameni îndură frigul în fiecare seară în pieţele publice din ţară, pentru ca spuma corupţiei să poată sta la răcoare.

„Vin şi îngheţ aici zi de zi pentru ca ei să stea bine-mersi la răcoare. E o diferenţă de temperatură mare între ger şi răcoare, cel puţin 10-15 grade Celsius. Mulţi spun că noi ieşim în stradă pentru copiii noştri. Eu sunt sincer: eu ies pentru corupţi. Nu am ce face, e de datoria mea să lupt pentru dreptul lor de a sta la temperaturi mai ridicate decât noi aici”, a spus unul dintre protestatari.

Aşteptăm cu înfrigurare discursul lui Micu Apostol

O ţară întreagă arde de nerăbdare să vadă ce mai spune viceprimarul Galaţiului, Picu Apostol Roman. Sute de mii de oameni i-au cerut prietenia pe Facebook, pentru a primi de urgenţă notificări atunci când vicele de la Galaţi va posta un nou clip în care să explice ce se mai întâmplă în laboratoarele ascunse ale lui Iohannis.

„I-am cerut prietenia, însă nu mi-a acceptat-o. Nu ştiu de ce, însă eu nu-mi pierd speranţa că voi vedea la timp următorul lui discurs. Abia aştept să aflu ce a mai copt preşedintele Iohannis în laboratoarele lui secrete. Nu mai pot de nerăbdare. A trecut cam mult timp de la ultimul clip postat, ne ţine în suspans. Recunosc, intru din minut în minut pe Facebook să văd dacă nu a mai postat ceva viceprimarul. Am convingerea că nu mă va dezamăgi”, a declarat unul dintre fanii viceprimarului.

Potentul (politic) Bacalbaşa se bagă şi el în discuţie

Pe Nicolae Bacalbaşa nu l-a răbdat inima să nu se bage şi el ca musca în păcat. Parlamentarul PSD i-a catalogat „impotenţi” politic pe cei de la USR. Reacţiile nu au întârziat să apară. Câţiva manifestanţi gălăţeni l-au invitat pe Nicolae Bacalbaşa la o sesiune de „lex în grup” în faţa sediului PSD de pe strada Domnească.

„Ştim că domnul Bacalbaşa este adeptul legii. Şi că el face tot posibilul să transpună în legi voinţa poporului. Acesta este motivul pentru care vrem să facem legi împreună cu el. Vrem să ni se alăture la o sesiune de «lex în grup» în poarta sediului PSD. Sau, dacă nu îşi doreşte să fie văzut de colegii de partid, putem merge mai departe, mai la dos, după statuie”, i-a transmis unul dintre protestatarii de la Galaţi.

Puie Micu

Se schimbă şi legea plagiatului

După modificările aduse codurilor penale, Guvernul Dragnea condus de Sorin Grindeanu ia în calcul o serie de modificări şi la legea plagiatului. Astfel, potrivit unor surse din cadrul PSD, se are în vedere ca plagiatul să nu mai fie infracţiune decât dacă se copiază mai mult de 200.000 de pagini.

„Dacă există un prag financiar până la care abuzul în serviciu poate fi taxat, de ce nu ar exista un prag şi în cazul plagiatului? Practic, ai voie să plagiezi, dar numai până în 200.000 de pagini. Ce e sub 200.000 nu mai e plagiat, deci nu mai poate produce consecinţe”, a explicat un pesedist sub protecţia anonimatului.

Surse din interiorul partidului de guvernământ susţin că, în acest fel, s-ar pregăti o albire a fostului premier Victor Ponta. „Am promis oamenilor că PSD va oferi doar premieri fără probleme cu legea. Ne vom ţine de cuvânt, chiar dacă va fi nevoie să dezincriminăm toate infracţiunile din codul penal”, a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Prim-sinistru

Sunt, deci persist! (panegiric sub acoperire)

Sunt un colţar, tehui de gang, libidinos,

un fel de şmecher copleşit de-atâta lene,

sfrijit haios lâng-o sfrijită, am aplomb

pitit în gesturi ample, grele şi obscene!

Sunt mofturos şi turbulent şi loază, sunt

(prost şi modest şi simplu sub acoperire)

ateu viteaz, îngenunchez şi mă crucesc

subtil, de sanchi... sunt alergic la psaltire!

Sunt cel mai şic în sfera mea de secături,

sunt lider uns cu tot ce-nseamnă alifie,

am loc în faţă, n-am ruşine şi nici stres,

mi-s remarcabil hoardei din maimuţărie!

Şi-s cel mai dur mojic suav şi marţafoi,

gol cu magnet stupefiant la juni şi june...

sunt, deci persist, că-s dezirabil şi uman:

nu mai umblaţi prin raza mea de acţiune!

Submarin Cosorescu

Protestatari, părăsiţi continuum-ul periculos!

Antena 3 demonstrează încă o dată că are grijă de popor. În seara în care protestele din Piaţa Victoriei au luat o turnură violentă, postul Varanului a titrat, printre altele: „De o oră se aruncă în continuu cu petarde şi pietre”. Aşadar, protestatarii au fost rugaţi să iasă din continuu ca să nu fie loviţi. „Să părăsească continuum-ul cu toţii! Dacă rămân acolo o fac pe riscul lor”, a subliniat Mircea Badea.

Mircea Gadea

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".  

 

Citit 4787 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.