UPDATE "România nu uita, Galaţiu-i de partea ta" | Protestele continuă şi în această seară (FOTO)

UPDATE "România nu uita, Galaţiu-i de partea ta" | Protestele continuă şi în această seară (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(59 voturi)

 

UPDATE ora 22,30 - Protestatarii încep să se retragă. Au mai rămas câteva sute.

 

Foto: Marius Prisacariu


UPDATE ora 22,20 - Aproximativ 8000 de gălățeni au ieșit astăzi în stradă. Momentan au mai rămas în jur de 1500 de protestatari în fața Prefecturii. 


UPDATE ora 21,55 - Din mulțime s-a aruncat cu gheață spre jandarmi. "Un bărbat în stare de ebrietate a fost reținut pentru a i se afla identitatea, acesta neavând acte la el, urmând ca ulterior să i se aplice o sancțiune", a declarat Slt. Cătălin Mircea Badin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.


UPDATE ora 21,30 - O parte dintre protestatari au aprins lumânări în fața Palatului de Justiție. "Părinții noștri în '89 și-au dorit pentru noi libertate. Acum aprindem lumânări pentru că au omorât Justiția", ne-a declarat un protestatar.


UPDATE ora 21,00 - Peste 6000 de manifestanți au ajuns la Ultimul Leu.


UPDATE ora 21,00 - Jandarmii au primit flori și bomboane de ciocolată în semn de mulțumire de la protestatari. Oamenii scandează "Jandarmeria, jos pălăria".


UPDATE ora 20,30 - În stradă sunt peste 5000 de protestatari. Aceștia au blocat sensul de urcare pe Bulevardul Brăilei și se îndreaptă spre Palatul Justiției. Șoferii care circulă în sens opus claxonează în semn de susținere.


UPDATE ora 19,55 - Cei aproape 2000 de manifestanți pleacă în marș de la Prefectură spre Inelul de Rocadă.

Foto: Marius Prisacariu


UPDATE ora 19,30 - În acest moment aproximativ 1500 de persoane scandează în fața Prefecturii.


UPDATE ora 19,00 - Peste 700 de protestatari au blocat Strada Domnească.


 

Foto: Florin Răvdan

Mobilizarea pe reţelele virtuale a dat roade, iar protestul de vineri seara i-a adunat iarăşi pe gălăţeni în faţa Prefecturii, pentru a manifesta împotriva ordonanţei de urgenţă adoptate marţi seara de guvernul Grindeanu.

Cu pancartele în mână, cu steagurile pe umeri şi cu sloganurile bine întipărite în minte, gălăţenii au continuat manifestaţiile de stradă, la unison cu ceilalţi protestatari din ţară, şi ieri, 3 februarie. Principalul motiv pentru care aceştia au ieşit în stradă a rămas Ordonanţa de Urgenţă nr. 13/2017, iar printre cerinţele mulţimii se numără abrogarea acesteia şi demiterea ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

"Hoţii, hoţii, hoţii"

Protestatarii, de la cel mai mic la cel mai mare, au venit pregătiţi să îşi strige nemulţumirile în faţa guvernului. "Am venit împreună cu cei doi copii ai mei. Chiar dacă sunt mici, trebuie să ştie că în faţa hoţiei nu poţi să stai degeaba. Trebuie să iei atitudine!", ne-a spus un protestatar.

Şi studenţii au ieşit la miting, dar în stradă s-au aflat şi oameni aflaţi, deja, la vârsta pensionării. "Nu pot susţine legalizarea hoţiei. Cum adică să se poată fura 200.000 de lei din bani publici şi să nu se considere infracţiune? Dar ce este?", ne-a spus un alt protestatar.

"Vreau să plec din ţara mea"

Tinerii protestatari, cu dezamăgirea pe chipuri, ţineau pancarte cu mesaje care mai de care mai interesante, de la îndemnuri ironice adresate liderului PSD, Liviu Dragnea, până la "Jos corupţia", "Legalizarea hoţiei nu e promisiune de campanie" sau "Vreau să plec din ţara mea".

Tinerii au şi un mesaj comun, acela că vor rămâne în stradă până când guvernul va abroga "ordonanţa ruşinoasă". "Părinţii noştri au luptat pentru libertate, pentru ca noi să ne putem exprima părerea liberi, iar ceea ce face acum guvernul nostru, cel ales de popor, ne întoarce în vremurile de dinainte de Revoluţie, când fiecare putea face ce vrea, atâta timp cât e la conducere. Nu e normal!", ne-a spus un tânăr manifestant.

Citit 13487 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.