UPDATE - Gălățenii sunt și astăzi în stradă. A cincea zi de proteste (FOTO)
Foto: Foto: Marius Prisacariu

UPDATE - Gălățenii sunt și astăzi în stradă. A cincea zi de proteste (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

 

UPDATE 21.45. Coloana de manifestanți se întoarce spre Prefectură. Sunt câteva mii care scandează și suflă în vuvuzele. Conform estimărilor, numărul maxim de manifestanți a fost de 7.000. În acest moment lumea începe să se retragă. 


UPDATE Ora 20.40 Coloana de manifestanți a ajuns in Tiglina. Tot mai mulți oameni s-au alăturat protestului, astfel că numărul participanților a ajuns la 5.000, conform reprezentanților Jandarmeriei. Marșul decurge fără incidente.

 

Foto: Florin Răvdan


UPDATE Ora 20.15 S-a intrat pe strada Brăilei, care este blocată pe sensul de urcare spre Tiglina. Sunt aproximativ 2500 de protestatari. Capul coloanei este în zona Agenției CFR, iar coada in dreptul hotelului Dunărea.


UPDATE Ora 19.40. Numărul celor care protestează în fața Prefecturii a crescut la 1.500, conform Jandarmeriei. Mai puțini că seara trecută, dar cel puțin la fel de zgomotoși și de hotărâți să nu renunțe până când Ordonanța 13 nu e anulată. Chiar acum de pleacă în marș până la Inelul de Rocadă.


UPDATE Ora 19. Deja sunt peste 1.000 de oameni. Protestatarii au trecut strada spre Prefectură, strada Domnească este blocată. Se strigă "Nu plecăm!"


UPDATE Ora 18.45. Piațeta din fața monumentului Eroilor Revoluției s-a ocupat complet. Au început scandările, muzica s-a oprit: "Abrogati/ Si apoi plecați!", "Liviu Dragnea, nu uita, puscaria-i casa ta!", "Guvern mafiot, Jandarmeria, jos pălăria!"


Gălățenii protestează și astăzi, pentru a cincea zi consecutiv, împotriva Ordonanțelor de modificare a Codului Penal emise de guvernul PSD. La ora 18, în fața Prefecturii sunt două - trei sute de oameni strânși, dar lumea continuă să vină. Spiritele sunt calme, sunt și mulți galateni veniți însoțiți de copii. Față de celelalte seri de proteste, din boxe răsună cântece patriotice, inclusiv faimosul imn al golanilor din Piața Universității, scris de Cristian Paturca. Steagurile flutură, încep să apară și pancartele. După imnul golanilor, s-a cantat Imnul Romaniei.

 

Foto: Cristinel Luca

 

Citit 10165 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.