Beţe-n roate în Consiliul Local Galați. DEMITEREA viceprimarului PICU ROMAN nu e pe ordinea de zi

Beţe-n roate în Consiliul Local Galați. DEMITEREA viceprimarului PICU ROMAN nu e pe ordinea de zi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman, iniţiat de zece consilieri locali (PMP, PNL şi un independent), nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi, aşa cum a fost anunţată de Primărie. Iniţiatorii vor depune toate diligenţele pentru ca proiectul să fie supus votului.

Cerută în urmă cu o lună de profesorul Ionel Petrea, demiterea viceprimarului UNPR Picu Apostol Roman pentru afirmaţiile grave, făcute în celebrul filmuleţ care a ajuns subiect de pamflet în presa naţională, s-a materializat într-un proiect de hotărâre. Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că declaraţiile viceprimarului Galaţiului „au afectat grav imaginea municipiului Galaţi, a cetăţenilor acestuia, cât şi a ţării, fapt care a pus într-o lumină proastă administraţia gălăţeană şi instituţia viceprimarului”. Din păcate, proiectul nu a ajuns, încă, pe mesele aleşilor, în dezbaterile pe comisii, iar motivele le-am aflat de la consiliera locală PMP Oana Claudia Iurescu.

Se pare că proiectul nu are încă un raport de specialitate, document care este întocmit de către funcţionarii din aparatul de specialitate al primarului, deşi iniţiatorilor li s-a promis că actul va fi gata până marţi. S-a cerut şi avizul Comisiei Juridice a Consiliului Local, dar acesta este doar o formalitate câtă vreme comisia e formată din trei aleşi, doi dintre aceştia fiind printre iniţiatorii proiectului de demitere a lui Picu Roman.

Nici PSD nu şi-l mai asumă?

Chiar dacă nu a fost inclus pe ordinea de zi, iniţiatorii vor face toate demersurile pentru a fi acceptat. „Există o cutumă conform căreia numai primarul poate să propună, în şedinţa de Consiliu, modificarea ordinii de zi. Nu se ţine cont de nicio lege”, ne-a declarat Oana Iurescu. Conform legii, viceprimarul este ales cu jumătate plus unu din voturile consilierilor, dar poate fi eliberat din funcţie doar cu votul a două treimi. Deşi aleşii puterii au majoritatea necesară pentru a decide soarta lui Picu Roman, se pare că nu vor să o facă. Explicaţia o are tot Oana Iurescu: „Dacă ar trece printr-un vot, ar însemna să şi-l mai asume o dată pe Picu Roman, şi probabil nu-şi permit”, ne-a declarat Oana Iurescu.

Citit 4910 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.