Licitaţia de 19,6 milioane de lei pentru strada Basarabiei, anulată

Licitaţia de 19,6 milioane de lei pentru strada Basarabiei, anulată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Lansată de Primăria municipiului Galaţi la începutul acestui an, licitaţia contractului de 19.645.636 de lei fără TVA, pentru reabilitarea străzii Basarabiei pe tronsonul cuprins între arterele Traian şi Mihai Bravu, a fost anulată. Potrivit precizărilor postate în Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, răspunsurile la clarificările cerute de potenţialii constructori interesaţi de contract au adus schimbări majore în caietul de sarcini al licitaţiei, având ca efect schimbarea indicatorilor principali, adică a costurilor. Mai mult, anumite aspecte netrecute în fişe au determinat „restrângerea concurenţei”.

Prin urmare, autorităţile vor trebui să refacă documentaţia licitaţiei, care, potrivit datelor noastre, a fost supraevaluată, şi să lanseze o nouă procedură în speranţa că va avea mai mult noroc, deşi strada Basarabiei a devenit celebră pentru ghinioanele în serie de care a avut parte pe fiecare porţiune reabilitată.

De pildă, tronsonul dintre Piaţa Energiei şi bulevardul George Coşbuc a fost reabilitat pe fonduri europene, în perioada 2009-2010, valoarea investiţiei ridicându-se la 11,7 milioane de lei, iar după un an carosabilul dădea semne de „osteneală”!

Reparaţiile liniilor de tramvai, zidului de sprijin şi a covorului asfaltic dintre arterele Coşbuc şi Traian, începute la finele lunii septembrie 2013, s-au încheiat abia în octombrie 2014, costul total al lucrărilor executate ridicându-se la 1,8 milioane de lei. De ce? Pentru că autorităţile s-au împiedicat de-un „ciot”: şina de tramvai de pe tronsonul cuprins între bulevardul Coşbuc şi strada Poşta Veche (360 metri liniari) n-a mai putut fi refolosită, pentru că, deşi în acte avea doar 13 ani, în realitate arăta de 60!

Citit 4251 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.