Au sau nu au resurse serele ADP? Gospodărire Urbană a plantat mai multe panseluţe decât susţine că poate produce
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Au sau nu au resurse serele ADP? Gospodărire Urbană a plantat mai multe panseluţe decât susţine că poate produce
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Joaca de-a răzgânditul a venit, odată cu primăvara, şi la Gospodărire Urbană. Acum o lună, societatea anunţa că organizează o licitaţie pentru achiziţionarea a 70.000 de panseluţe, dat fiind că serele proprii nu pot produce atât. La începutul lunii martie, însă, angajaţii societăţii au plantat în oraş aproape de două ori mai multe panseluţe. Din serele societăţii!

La începutul lunii februarie, pe SEAP era deschisă o licitaţie organizată de Gospodărire Urbană pentru achiziţionarea a 70.000 de viola witrockiana. În limbaj popular, ADP urma să cumpere 70.000 de panseluţe, din motive cel puţin ciudate. "Este vorba despre o cantitate impresionantă, pe care serele noastre nu o pot produce. Preţul de 94.500 lei este cel maxim, urmând să acceptăm cea mai mică ofertă", ne-a explicat, la acea vreme, Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană SRL.

Producţie-record a serelor 

Dacă, la început de februarie, aflam că serele societăţii nu pot produce 70.000 de panseluţe, la început de martie i-am putut găsi pe angajaţii Gospodărire Urbană plantând, în jardinierele din oraş, un număr record de plante. "Este vorba despre 130.000 de flori, panseluţe şi năsturaşi. Toate aceste plante au fost asigurate de serele proprii", ne-au spus surse din cadrul societăţii. Iată, astfel, o producţie-record înregistrată de serele administrate de Gospodărire Urbană.

Ce se întâmplă cu panseluţele de lux 

În încercarea de a afla cum decurge licitaţia pentru achiziţionarea celor 70.000 de panseluţe, i-am contactat telefonic pe reprezentanţii ADP. Până la momentul redactării acestui material, nu am primit încă un răspuns clar, acesta urmând, probabil, să ne fie furnizat în zilele următoare. Cert este că, potrivit licitaţiei, o panseluţă este apreciată la valoarea maximă de 1,5 lei, adică la fel de mult cât un bilet de autobuz. Asta în condiţiile în care, la producător, firul de panseluţă costă între 30 şi 50 de bani. 

Citit 3000 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.