UPDATE | A decedat bărbatul care a fost rănit pe nava Rovinari 18
Foto: Sursa foto: ISU Galați

UPDATE | A decedat bărbatul care a fost rănit pe nava Rovinari 18
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE | Bărbatul care a fost rănit grav pe o navă Navrom aflată la reparat a decedat. Gălăţeanul a fost rănit, având arsuri pe aproximativ 90 la sută din suprafaţa corpului, după ce hainele i s-au aprins în camera motoarelor, unde exista foarte mult oxigen.

Iniţial, muncitorul a fost internat la Spitalul Judeţean Galaţi, unde a fost supus şi unei intervenţii chirurgicale, iar după ce medicii l-au stabilizat a fost transferat la Spitalul de Arşi din Capitală. Din păcate, însă, medicii bucureşteni nu l-au putut salva.

După ce au fost informaţi despre decesul bărbatului, inspectorii de muncă au preluat ancheta. "Pe data de 20 martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a preluat ancheta, fiind vorba despre un accident de muncă soldat cu moartea victimei", ne-a declarat Ionel Petrea, directorul ITM Galaţi.

Pe 13 martie, pe nava Rovinari 18, aflată la reparat, a avut loc o deflagraţie din cauza producerii unui arc electric într-o încăpere în care exista o concentraţie foarte mare de oxigen. În urma verificărilor făcute de pompieri, s-a stabilit că în compartimentul motor, acolo unde se aflau muncitorul şi o colegă sudor, s-a fumat, dar că au fost şi nereguli la aparatele cu care se lucra în incintă, motiv pentru care firma a fost amendată cu 5.000 de lei.


UPDATE | Bărbatul rănit la Navrom, transportat la Bucureşti. Firma amendată de ISU. Muncitorul în vârstă de 54 de ani, care a fost rănit grav în urma unui accident de muncă petrecut pe o navă a Navrom, aflată la reparat, a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

„Serviciul nostru a transportat un pacient cu arsuri, de gradul doi, dar mai ales trei, într-o stare foarte gravă. Pacientul era în comă profundă, intubat şi ventilat mecanic. Pe timpul transportului, pacientul a avut o evoluţie variabilă, dar la Spitalul de Arşi a fost predat cu funcţii vitale şi cât de cât stabil, şansele lui fiind, din cele aflate acolo, foarte mici”, ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

În timp ce bărbatul se zbate între viaţă şi moarte, pompierii gălăţeni au făcut un control la firma la care acesta lucra. În urma verificărilor, societatea a fost amendată pentru mai multe nereguli. „Unitatea a fost sancţionată cu 5.000 de lei pentru punerea în exploatare a utilajelor fără a respecta instrucţiunile şi normele de apărare împotriva incendiilor şi pentru fumatul în locuri în care este interzis. Se pare că muncitorul şi-a aprins, cu o brichetă, o ţigară, dar nu acesta a fost factorul care a declanşat aprinderea gazului din aceea zonă, ci un arc electric făcut de un aparat de sudură. Cantitatea de oxigen putea proveni probabil de la instalaţii care nu erau întreţinute şi erau neconforme potrivit instrucţiunilor de folosire”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, care a menţionat şi faptul că aparatul de sudură ar fi fost folosit chiar de bărbatul rănit.

Şi inspectorii de muncă au ajuns la concluzia că, în compartimentul motor al navei, acolo unde a avut loc incidentul, era o cantitate foarte mare de oxigen. „Sunt două variante, urmează să confirmăm, este posibil ca acea sursă de foc să fi apărut de la brichetă pentru că, din ceea ce au povestit lucrătorii de la faţa locului, a rezultat că victima şi-ar fi aprins o ţigară, care a ars foarte repede, şi-a aprins şi a doua ţigară care a ars foarte repede şi bricheta nu i se mai stingea, aceasta este dovada că oxigenul din acea încăpere era în concentraţie foarte mare. Hainele fiind deja îmbibate, evident că s-au aprins”, ne-a spus Ionel Petrea, directorul ITM Galaţi.

O comisie din cadrul unităţii va continua cercetările cu privire la accidentul de muncă, iar dacă starea bărbatului se va agrava, ancheta va fi preluată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.

O comisie din cadrul unităţii va continua cercetările cu privire la accidentul de muncă, iar dacă starea bărbatului se va agrava, ancheta va fi preluată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.


UPDATE - INCENDIU într-o navă aflată la reparat. Un muncitor al NAVROM se zbate între viaţă şi moarte la spital | Un bărbat în vârstă de 54 de ani, angajat al Navrom Reparaţii Galaţi, a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a suferit arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului.

Bărbatul se afla în compartimentul motor al unei nave, Rovinari 18, loc unde s-a produs o acumulare de gaze. “Nava se afla la reparat şi s-a produs o deflagraţie în urma unei acumulări de gaze. Probabil s-a creat un arc electric, iar deflagraţia a fost urmată şi de un incendiu. În incintă se aflau doi muncitori, un bărbat care s-a ales cu arsuri grave şi o femeie care a avut un atac de panică. La faţa locului au acţionat trei autospeciale ISU şi echipaje SMURD, care i-au transportat pe cei doi muncitori la spital”, ne-a explicat lt. Col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Colegii bărbatului sunt şocaţi şi spun că nu îşi pot explica ce s-a întâmplat, mai ales că bărbatul abia intrase în tură. “Nu a fost nicio bubuitură. Colegul nostru era acolo pentru a scoate o ţeavă, el fiind tubulator, din nava aflată la reparaţii”, ne-a declarat maistrul Nicolae Grigore.

Cum bărbatul se afla în timpul serviciului, la faţa locului au ajuns şi inspectorii de muncă, care au demarat o anchetă, în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului. Din primele verificări, inspectorii de muncă au aflat că „este vorba despre un incendiu produs în sala motoarelor unui remorcher aflat la reparat. Din primele verificări se pare că, în sala respectivă, concentraţia de oxigen era foarte mare. Hainele muncitorului erau îmbibate cu oxigen, iar în timpul în care acesta şi-a aprins o ţigară sau bricheta, a izbucnit incendiul. Vom face verificări şi ulterior vom stabili cauzele producerii evenimentului, dar şi răspunderile legale în acest caz”, ne-a declarat Ionel Petrea, directorul ITM Galaţi.

În timp ce inspectorii de muncă, dar şi pompierii fac verificări la faţa locului, bărbatul în vârstă de 54 de ani se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital. „A fost o femeie cu un atac de panică, dar nu a  necesitat internarea, şi un pacient cu arsuri pe aproximativ 90 la sută din suprafaţa corpului. Acesta a dus în camera de stabilizare, unde a necesitat multiple manevre de resucitare. Acesta a fost stabilizat şi dus în sala de operaţie, pentru că se pare că avea şi o problemă abdominală. Prognosticul este rezervat”, ne-a explicat medicului Angel Trifan, şef UPU-SMURD Galaţi, care a precizat că urmează să se stabilească dacă pacientul poate fi transportat sau nu la un spital de arşi.

Anchetele începute în acest caz vor clarifica atât circumstanţele producerii evenimentului, dar şi cine se face vinovat de această tragedie.


EXPLOZIE pe o navă a companiei Navrom | O explozie puternică a avut loc, luni dimineaţă, în compartimentul motor al unei nave aparţinând companiei Navrom. Un bărbat care se afla în zona motoarelor a suferit arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului şi a fost transportat la spital, în stare gravă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 17302 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.