CENTURA GALAȚIULUI încă aşteaptă finanţarea. Ce spune ministrul Finanţelor despre investiţie

CENTURA GALAȚIULUI încă aşteaptă finanţarea. Ce spune ministrul Finanţelor despre investiţie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vine la malul Dunării pentru a discuta cu autorităţile locale despre varianta de ocolire a municipiului Galaţi şi cea a Tecuciului, unde lucrările bat pasul pe loc.

Anunţul a fost făcut de către ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, întrebat fiind despre Master Planul General de Transport şi proiectele majore de infrastructură pentru care Galaţiul va trebui să mai aştepte mulţi ani. „Domnul ministru Răzvan Cuc m-a sunat şi mi-a spus că intenţionează să vină la Galaţi pentru a vedea ce se întâmplă cu centura Tecuciului, unde lucrările nu avansează aşa cum şi-ar dori, dar şi pentru a vedea ce soluţii pot fi pentru varianta ocolitoare a Galaţiului. Există un studiu de fezabilitate din 2015 şi lucrurile sunt blocate”, a precizat ministrul Finanţelor Publice. 

Master Planul ocoleşte Parlamentul

Cine îşi făcea speranţe că Master Planul General de Transport (MPGT), documentul strategic pentru investiţiile din transporturi din următorii 15 ani, va putea fi modificat în favoarea zonei noastre, la dezbaterea din Parlament, trebuie să îşi ia gândul. Documentul, cel mai probabil, nu va mai fi supus votului în Legislativ, ci va fi păstrat în forma adoptată de Guvern. „Din câte ştiu eu, există varianta să nu intre în Parlament şi să rămână în varianta în care este acum. Mi-aş dori să existe o dezbatere, că aşa am putea băga şi noi varianta ocolitoare şi atunci am putea obţine finanţare pe acest proiect. Dar pe de altă parte, o remodelare a Master Planului înseamnă întârzieri. Este vorba despre relaţia cu Uniunea Europeană. Dacă vrem să accesăm finanţări pe proiectele care sunt în Master Plan, ar trebui să nu ne mai jucăm cu Master Planul, să putem avansa”, a declarat Viorel Ştefan. De altfel, şi premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu mai este nevoie de o dezbatere în Parlament, fiind suficientă hotărârea Guvernului.

Foto Marius Prisacariu:

În ceea ce priveşte varianta de ocolire a Galaţiului, ministrul Finanţelor a spus că ia în calcul contractarea unui împrumut pentru realizarea investiţiei. „Dacă vorbim despre varianta ocolitoare, eu mi-am luat ca sarcină personală să găsesc o soluţie alternativă de finanţare, un împrumut cu o instituţie financiară internaţională, Banca Mondială, BEI, să găsim o soluţie să activăm acest proiect”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Citit 5597 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.