Gălăţenii se ÎNGHESUIE la PLATA taxelor şi impozitelor

Gălăţenii se ÎNGHESUIE la PLATA taxelor şi impozitelor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe adresa redacţiei au sosit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni nemulţumiţi de cozile imense de la Direcţia de Taxe şi Impozite, secţia 2, din Micro 39. Oamenii ne-au spus că doar la două ghişee din trei se pot face plăţi, iar la terminarea programului, cine nu a apucat să plătească, nu are altă soluţie decât să revină a doua zi. 

"Stau la coadă de o oră şi nu simt că s-ar fi mişcat ceva. Au intrat cel mult 20 de persoane", ne-a explicat o femeie, reticentă în a-şi da numele, însă. Reporterii "Vieţii libere" au ajuns la secţia 2 a Direcţiei de Taxe şi Impozite din Micro 39 în jurul orei 10,00, iar coada însuma, deja, cel puţin 100 de persoane. Asta fără să îi mai punem la socoteală şi pe cei 10-15 gălăţeni care stăteau la coadă înăuntru.

La coadă pentru orice

Unul dintre gălăţenii cu care am stat de vorbă, G.N, ne-a spus că este extrem de nemulţumit de modul în care funcţionează treburile. "Dacă acum îmi plătesc impozitul, pentru a solicita o informaţie sau pentru a face altă operaţiune trebuie să ies afară şi să stau iar la coadă. Vi se pare normal? Suntem, totuşi, în 2017, ar trebui să zbârnâie totul. Dar nu se întâmplă asta", ne-a explicat bărbatul.

Primăria îi îndeamnă pe oameni să apeleze la ghişeul.ro

În încercarea de a afla de ce doar două din trei ghişee erau deschise pentru plăţi, i-am contactat telefonic pe reprezentanţii primăriei Galaţi. "Cel de-al treilea ghişeu din acea secţie este destinat exclusiv cererii de informaţii, astfel încât cetăţenii să nu devină nemulţumiţi că trebuie să stea la coadă pentru a afla de ce acte au nevoie pentru o anumită operaţiune", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

În ceea ce priveşte cozile foarte mari, primăria alege să îi îndemne pe gălăţeni să îşi plătească taxele direct din faţa calculatorului. "Acum sunt cozi foarte mari, pentru că oamenii vor să plătească până la finalul lunii, pentru a prinde acea bonificaţie de 10 la sută. Cu toate astea, noi le recomandăm să folosească aplicaţia ghiseul.ro, dat fiind că întreaga operaţiune a plăţii taxelor durează circa cinci minute. În cazul în care vârstnicii nu au calculator, îşi pot ruga membrii mai tineri ai familiei să îi ajute. Astfel, evită şi statul la coadă, dar şi corvoada de a ieşi în stradă în condiţii meteo nu tocmai plăcute", a conchis Raluca Ardean.

Citit 5812 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.