S-a semnat contractul pentru achiziţia celor 14 troleibuze noi

S-a semnat contractul pentru achiziţia celor 14 troleibuze noi

Foto: Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi reprezentanţii companiei Skoda Electric a.s., Pavel Kuch, international sales director, şi ing. Karel Majer, vice president pro obcod, au semnat ieri contractul pentru cele 14 troleibuze noi.
Valoarea contractului este, aşa cum v-am mai informat, de 5,5 milioane de euro, dintre care aproximativ 5,2 milioane - costul efectiv al mijloacelor de transport - vor fi achitate din împrumutul contractat la BERD. Restul sumei reprezintă piesele de schimb, trainingul, şi va fi plătită din bugetul local de anul viitor. Important este că municipalitatea nu va vira toţi banii dintr-un foc: „Am convenit un avans de 30 la sută, o plată intermediară de 40 la sută după patru luni, şi după ce vom primi garanţiile că au intrat în fabricaţie aceste troleibuze, 20 la sută la final, şi zece la sută după rodajul celor zece mii de kilometri pe care fiecare troleibuz va trebui să îi parcurgă. Partenerii noştri încearcă să ne facă o surpriză plăcută, ca la sfârşitul lui noiembrie să le avem pe toate cele 14 troleibuze, sau, cel târziu, până de Crăciun. Probleme sper să nu apară cu Registrul Auto Român care trebuie să omologheze aceste troleibuze”, a declarat primarul.
Potrivit acestuia, încă nu s-a stabilit culoarea noilor troleibuze, în discuţie fiind trei variante. Important este că Primăria îşi doreşte o culoare unitară pentru tot ce înseamnă transport: „De acum înainte, tot ce vom achiziţiona va fi în aceeaşi culoare, că va fi vorba de autobuz sau de tramvai”.

Licitaţie pentru reţea

Până la intrarea în circulaţie a noilor troleibuze, Primăria are de rezolvat problema reţelei electrice de transport, veche şi degradată. La finele anului trecut, a fost scos la licitaţie contractul pentru reabilitare reţea electrică de transport troleibuze - etapa I (proiectare şi execuţie), în valoare de 4.327.000 de lei. Primarul promite că situaţia va fi rezolvată până la finele anului, ba mai mult, reţeaua ar putea fi extinsă: „Suntem convinşi că livrarea nu ne va prinde descoperiţi din punct de vedere al infrastructurii. Pe fonduri europene, încercăm o extindere a reţelei de troleibuz. E posibil ca troleele să nu mai întoarcă la Parcul CFR, ci să-şi continue traseul până în Traian şi să iasă înapoi în Brăilei. Există două-trei posibilităţi de extindere pentru acest tip de transport verde”, a spus Pucheanu.

Citit 6392 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2017 00:11

5 comentarii

 • postat de Terente Sâmbătă, 18 Martie 2017 22:02 89.137.231.*** Link la comentariu
  6
  1

  Nu inteleg de ce edilii nostri insista sa achizitioneze pt. transportul in comun ditamai magaoaiele; in majoritate reteaua de transport este subsimensionata, virajele autobuzelor necesitand raze peste nivelul celor care sunt astazi in oras marea majoritate a strazilor. Numeroase intersectii se vor bloca, vom avea ambuteiaje ca la Bucuresti. Trec des prin Braila, sunt minunate toate solutiile alese de ei; avem de invatat de la ei. Miniautobuze noi, noute, multe, probabil si bine palnificate in orare, orasul nu este sufocat; pasagerii sunt multumiti; circula civilizat, noi suntem ca in anii lu' Ceasca...

  Raportează
 • postat de Ady Sâmbătă, 18 Martie 2017 10:53 5.13.135.*** Link la comentariu
  0
  4

  Daca nu ar mai zgaria ,mazgali ,rupe banchete si lasa mizerie in ele toti marlanii si prostcrescutii ce bine ar fi !

  Raportează
 • postat de Crinul SRL Joi, 16 Martie 2017 18:16 108.245.201.*** Link la comentariu
  5
  16

  Au si dusuri ? Trebuie sa aibe si dusuri ca cetatenii "urbei " .."pute" rau de tot . Va rog montati dusuri in ele ...
  Te urci in autobuz vara si-ti tebuie masca de gaze .

  Raportează
 • postat de mv Joi, 16 Martie 2017 17:46 5.13.220.*** Link la comentariu
  7
  11

  extindeti de la ultimul leu, casa rosie, ireg, si sa intoarca la general ( piata energiei )

  Raportează
 • postat de Culoarea Joi, 16 Martie 2017 15:55 185.93.183.*** Link la comentariu
  20
  20

  Pai culoarea sa fie , maroniu-mirositoare , in ton cu situatia acestui oras.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.