UPDATE | O elevă de 13 ani s-a ARUNCAT în gol de la ETAJUL ZECE al unui bloc

UPDATE | O elevă de 13 ani s-a ARUNCAT în gol de la ETAJUL ZECE al unui bloc
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE. S-a aruncat de la etajul 10, din cauza absenţelor nemotivate | O elevă în vârstă de 13 ani s-a aruncat în gol de la etajul 10 al blocului unde locuieşte, de teamă că va fi certată de părinţi pentru că a lipsit de la şcoală trei zile.

Fata, elevă la Şcoala Gimnazială nr. 17 din Galaţi, nu a mai dat pe la cursuri de vinerea trecută, motiv pentru care dirigintele ei s-a îngrijorat. La fel de îngrijorată a fost şi directoarea şcolii, care, împreună cu dirigintele, a încercat să ia legătura telefonic cu minora.

„Luni şi marţi, împreună cu domnul diriginte şi cu alte două cadre didactice, am încercat să dăm de ea telefonic. Prima dată a răspuns, apoi a spus că este o greşeală, apoi şi-a redirecţionat apelurile şi ne-a răspuns altcineva. Dimineaţă (n.r. miercuri) domnul diriginte mi-a spus că a fost la ea acasă. A fost găsită acasă, dar nu a dat niciun motiv pentru absenţele pe care le-a acumulat, decât o uşoară durere de burtă, dar astfel de motive am mai auzit la copii, fără ca ele să fie reale. Când a coborât, dirigintele s-a întâlnit cu tatăl fetei, căruia i-a relatat că lipseşte nemotivat de vineri, iar absenţele ei ne-au îngrijorat”, ne-a explicat Anca Barbu, directoarea Şcolii nr. 17.

Anchetă la şcoală

Speriată de reacţia tatălui ei, fata a ales să se arunce în gol de la etaj. Imediat după incident, la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care a preluat-o pe minoră şi a transportat-o la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan”. Aici, medicii au făcut eforturi mari pentru a o stabiliza, i-au făcut toate investigaţiile necesare, iar apoi au cerut transferul la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. „Este în stare extrem de gravă. A fost stabilizată hemodinamic şi respirator, s-au efectuat toate investigaţiile paraclinice, ulterior fiind transferată către Spitalul Clinic Judeţean. Căderea este de la la mare înălţime şi are multiple leziuni. Nu are leziuni la cap, ci la torace şi abdomen, extrem de de multe leziuni, stare ei fiind extrem de gravă”, ne-a declarat Roxana Bogdan Goroftei, medic specialist în medicină de urgenţă din cadrul Spitalului de Pediatrie.

Directoarea şcolii a demarat imediat o anchetă, mai ales că au apărut informaţii că fata ar fi făcut parte dintr-un grup de tineri de la o altă şcoală, tineri care ar fi consumatori de droguri. „Ea este un copil paşnic, dar are, specific adolescenţei, din când în când, uşoare acoperiri ale realităţii. Ne-a minţit de mai multe ori”, ne-a mai spus Anca Barbu.

O anchetă este în desfăşurare şi la poliţie, oamenii legii urmând să stabilească ce s-a întâmplat exact în acest caz.


O elevă în vârstă de 13 ani, de la Şcoala Gimnazială Nr. 17, s-a aruncat în gol de la etajul zece al blocului în care locuia. Minora, care nu era cunoscută cu probleme, a ales să facă gestul extrem, fiind speriată de faptul că tatăl ei a aflat că a lipsit mai multe zile de la şcoală. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj SMURD, care a preluat-o pe minoră şi a dus-o la Spitalul de Pediatrie. Stare ei de sănătate este extrem de gravă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 37178 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.