Care este valabilitatea abonamentelor Transurb pentru pensionari

Care este valabilitatea abonamentelor Transurb pentru pensionari
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Mai mulţi cititori pensionari ne-au contactat pentru a se plânge de faptul că abonamentele Transurb sunt valabile doar pe o perioadă de 30 de zile, fapt ce înseamnă că, lună de lună, vor fi nevoiţi să aştepte la cozi interminabile eliberarea unui nou documente de călătorie.

"Conform hotărârii Consiliului Local Galaţi, abonamentele pentru toate categoriile de beneficiari nu pot fi procurate decât pe o perioadă de o lună şi pe o singură linie. Acest lucru face ca pensionarii să-şi procure abonamentul pe baza aceloraşi acte (adeverinţe, copii după buletine şi cupoane de pensie) mergând la ghişeele Transurb, stând poate ore întregi la rând, indiferent de vârstă, anotimp şi stare de sănătate. Sugerez atât Consiliului Local Galaţi, cât şi Transurb să le ofere posibilitatea, celor care vor, să-şi achiziţioneze abonamentul pe un an întreg, evitând statul la cozi şi actele care trebuie depuse lună de lună", ne-a scris R.C., un cititor.

O decizie înţeleasă greşit

Conform conducerii Transurb, nicio decizie luată în Consiliul Local Galaţi nu prevede faptul că abonamentele pentru pensionari pot avea valabilitatea de cel mult o lună.

"Abonamentele destinate pensionarilor pot fi eliberate şi pentru două, trei, şase luni sau până la sfârşitul anului. Singura condiţie este ca persoana respectivă să achite contravaloarea abonamentului pentru perioada respectivă. Spre exemplu, pentru o pensie lunară mai mică de 1.450 de lei sau pentru cei fără venituri, un abonament Transurb valabil pentru o perioadă de șase luni va costa 6 lei, în vreme ce pentru pensiile cuprinse între 1.450 de lei şi 2.000 de lei, valoarea abonamentului pentru o perioadă de șase luni va fi de 75 de lei. Persoana trebuie doar să anunţe la chioşcul Transurb pe ce perioadă vrea abonamentul", a explicat Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi.

Mare atenţie însă unde puneţi abonamentele, odată obţinute! În cazul în care îl pierdeţi sau îl distrugeţi, documentul nu vă va fi înlocuit cu un duplicat. Decizia a fost luată pentru a evita anumite situaţii de fraudă. "Au existat cazuri în care persoane şi-au declarat pierdute abonamentele, doar pentru a-şi face abonamente şi pe alte linii. Cineva a reuşit chiar să obţină cinci abonamente pe linii diferite, prin această metodă", a mai spus Genica Totolici.

Citit 8353 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.