Sute de credincioși au participat la PELERINAJUL de Florii
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Sute de credincioși au participat la PELERINAJUL de Florii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, 8 aprilie, sute de gălățeni au participat, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, la tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.

În municipiul Galaţi, preoţi şi credincioşi, purtând în mâini stâlpări de finic, ramuri de salcie sau flori, s-au îndreptat spre Catedrala Arhiepiscopală, venind dispre Biserica ”Vovidenia”. Pe parcursul pelerinajului, traficul pe strada Domnească a fost oprit.

La Catedrala arhiepiscopală, credincioșii au fost întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian care, în prezenţa pelerinilor, a rostit rugăciunea de binecuvântare a salciei, după care a oficiat slujba Litiei. De asemenea, Arhiepiscopul a sfințit icoana intrării în Ierusalim a Mântuitorului și a binecuvâtat mulțimea.

Pelerinajul a fost organizat și în Tecuci, dar și în alte localități din județul Galați.

Cu prilejul Floriilor sau a Duminicii Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, credincioșii rememorează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi îi sărbătoresc, totodată, pe cei cu nume de flori. Sărbătoarea intrării Domnului în Ierusalim a fost suprapusă peste cea a zeiţei romane a florilor, Flora, de unde şi denumirea populară pe care a primit-o.

Citit 7789 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.