Chiriaşii municipalităţii, la adăpost | Primăria va monta peste 1.000 de centrale în apartamentele sale

Chiriaşii municipalităţii, la adăpost | Primăria va monta peste 1.000 de centrale în apartamentele sale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Până la începutul sezonului rece, municipalitatea va trebui să monteze sisteme alternative de încălzire şi apă caldă în peste 1.100 de apartamente în care locuiesc chiriaşi ai Primăriei.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, municipalitatea va opta pentru centrale de apartament pe gaze naturale sau electrice, în funcţie de specificul zonei în care se află locuinţele autorităţii locale. „Tot ceea ce ţine de proprietatea municipalităţii, Primăria se va îngriji ca nimeni să aibă de suferit. Mă refer aici la instituţii publice, licee, şcoli, grădiniţe şi, evident, la cele peste 1.100 de apartamente pe care le avem în această situaţie, din calculele noastre. Avem prevăzuţi bani în acest sens. Nu trebuie să-şi facă nimeni griji. În ceea ce priveşte apartamentele proprii, vorbim despre centrale termice. Aşa arată studiul pe care îl avem acum în desfăşurare. Centrale termice vor fi montate şi la instituţii de învăţământ. Tocmai pentru a grăbi procesul acesta, am decis să alocăm banii direct şcolilor pentru a se îngriji fiecare de nevoile pe care le are. Pentru restul vor fi făcute pachete care vor fi scoase la licitaţie, cel târziu în luna mai, în aşa fel încât să poată fi contractate şi să înceapă lucrările cât mai repede”, ne-a declarat Ionuţ Pucheanu.

Că-s buni sau răi, ei vor avea sigur căldură

Chiar dacă multe dintre apartamentele municipalităţii sunt ocupate de chiriaşi care s-au dovedit rău platnici, întrucât au acumulat datorii de zeci de mii de lei (în unele cazuri, de sute de mii de lei) la plata chiriei şi/sau a întreţinerii, Primăria va monta centrale termice în toate locuinţele pe care le are în proprietate. Asta pentru că, potrivit edilului, „chiriaşii sunt trecători. Astăzi este unul, mâine poate fi altul. A fost o întreagă discuţie pe tema aceasta în Consiliul Local. Ne interesează să oferim condiţii decente de trai pentru fiecare dintre chiriaşii noştri. Avem obligaţia aceasta”.

Ionuţ Pucheanu nu a putut spune cât va costa bugetul local montarea a peste 1.100 de centrale pentru apartamentele proprii. „Vă pot spune că pentru şcoli, Primăria a alocat undeva la 10-11 milioane de lei”, a adăugat edilul.

Citit 14409 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.