APĂ POTABILĂ cu ţârâita, în municipiul Galaţi! Vremea a pus pe ”chituci” instalaţia Apă Canal. IATĂ ce consumatori sunt afectaţi

APĂ POTABILĂ cu ţârâita, în municipiul Galaţi! Vremea a pus pe ”chituci” instalaţia Apă Canal. IATĂ ce consumatori sunt afectaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Mai bine de jumătate de oraş va primi, începând de joi, 21 aprilie, apă potabilă cu ţârâita, deoarece instalaţia Apă Canal, care captează apa de Vrancea, este nefuncţională, din cauza avariilor majore cu care se confruntă Electrica în judeţul Galaţi. Pentru ca zeci de mii de gălăţeni să nu rămână fără apă rece la robinete, operatorul de apă rece şi canalizare furnizează populaţiei apă captată din Dunăre.

Programul restricţionărilor de apă

Reprezentanţii operatorului de apă rece şi canalizare au anunţat, în urmă cu puţin timp, că, între orele 14,00 şi 17,00, se va furniza apă rece cu presiune redusă în cartierele Aurel Vlaicu, Nae Leonard, Siderurgiştilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct),  I.C. Frimu, Fileşti, Micro 38, Micro 39A, Micro 39 B, Micro 39 C, Micro 40, Micro 13 B, dar şi în satul Fileşti. Practic, vor avea de suferit toţi gălăţenii care locuiesc în arealul cuprins între străzile Gheorghe Doja, bulevardul G. Coşbuc, Drumul Viilor, N. Mantu, Drumul de Centură, Sat Fileşti, Calea Smârdan.

Între orele 17,00 - 22,00 se va furniza apă potabilă în parametri normali, iar în intervalul orar 22,00 - 05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apă potabilă cu presiune redusă, „astfel încât să avem posibilitatea refacerii rezervelor de apă pentru următoarea zi.

Iată ce a comunicat Apă Canal:

„Societatea Apă Canal S.A. Galaţi aduce la cunoştinţă că, începând de ieri, 20.04.2017, orele 15,30, frontul de captare Salcia-Lieşti a fost scos din funcţiune ca urmare a defecţiunilor survenite pe linia aeriana Electrica de medie tensiune 20 kV. Acest eveniment a condus la afectarea alimentării cu apă a localităţilor Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Movileni, Piscu, Tudor Vladimirescu, Independenţa, Aglomerarea Pechea şi la diminuarea rezervei de apă constituite pentru alimentarea municipiului Galaţi. Eforturile Electrica de remediere a situaţiei nu au condus, nici până în acest moment, la repunerea în funcţiune, cel puţin provizoriu, a frontului de captare Salcia-Lieşti.

Mai mult, în noaptea de 20-21 aprilie 2017, începând cu orele 23,30, urmarea condiţiilor meteo nefavorabile, a fost afectat şi cel de-al doilea front de captare apă de adâncime din judeţul Vrancea, respectiv frontul Vadu-Roşca.

Prin urmare, subsistemul de alimentare cu apă de profunzime este, în acest moment, scos complet din funcţiune. În noaptea de 20-21.04.2017, societatea Apă Canal SA Galaţi a efectuat manevre pentru a alimenta cu apă din sursă de suprafaţă (Dunare) toţi consumatorii din municipiul Galaţi.

În această situaţie, până la repunerea în funcţiune a fronturilor de captare, pentru menţinerea continuităţii alimentării cu apă a locuitorilor municipiului Galaţi, începând de astăzi, 21.04.2017, orele 14,00, vom fi nevoiţi să procedăm la restricţionări în alimentarea cu apă a consumatorilor alimentaţi din Staţia de Repompare Fileşti, astfel:

  • in intervalul orar 14,00-17,00 se va furniza apa potabila cu presiune redusa;
  • in intervalul orar 17,00-22,00 se va reintra in parametri normali de furnizare apa potabila;
  • in intervalul orar 22,00-05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apa potabila cu presiune redusa, astfel incat sa avem posibilitatea refacerii rezervelor de apa pentru urmatoarea zi,

în speranţa ca Electrica va reuşi să repună în funcţiune fronturile de captare şi se va putea reintra în regim normal de furnizare a apei potabile.

Restricţionarea – reducerea presiunii apei potabile va afecta alimentarea cu apă potabilă la etajele superioare în cazul consumatorilor din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coşbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Fileşti, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu, Cartier Nae Leonard; Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct); Cartier I.C.Frimu; Cartier Fileşti; Sat Fileşti, Cartier Micro 38; Cartier Micro 39A; Cartier Micro 39 B; Cartier Micro 39 C; Cartier Micro 40; Cartier Micro 13 B.

Precizăm, de asemenea, că, în aria de operare a Societăţii Apă Canal SA Galaţi din judetul Galaţi ne confruntăm cu lipsa alimentării cu energie electrică la gospodăriile de apă din localităţile: Movileni, Umbrăreşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Slobozia Conachi, Pechea, Smârdan, Balinteşti,  Pleşa, Cavadineşti, Bereşti, Tg. Bujor, Moscu, Gârboavele, Cosmeşti. În aceste localităţi, vom analiza de la caz la caz posibilităţile de alimentare cu apă potabilă, iar acolo unde este tehnic posibil vom proceda la montarea de generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice.

Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de restricţionarea/sistarea apei potabile şi mulţumim pentru înţelegere. Imediat ce echipele Electrica vor reuşi realimentarea cu energie electrică, vă asigurăm că vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile.

Citit 16179 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.