Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
10 comentarii


Mai bine de jumătate de oraş va primi, începând de joi, 21 aprilie, apă potabilă cu ţârâita, deoarece instalaţia Apă Canal, care captează apa de Vrancea, este nefuncţională, din cauza avariilor majore cu care se confruntă Electrica în judeţul Galaţi. Pentru ca zeci de mii de gălăţeni să nu rămână fără apă rece la robinete, operatorul de apă rece şi canalizare furnizează populaţiei apă captată din Dunăre.

Programul restricţionărilor de apă


Reprezentanţii operatorului de apă rece şi canalizare au anunţat, în urmă cu puţin timp, că, între orele 14,00 şi 17,00, se va furniza apă rece cu presiune redusă în cartierele Aurel Vlaicu, Nae Leonard, Siderurgiştilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct),  I.C. Frimu, Fileşti, Micro 38, Micro 39A, Micro 39 B, Micro 39 C, Micro 40, Micro 13 B, dar şi în satul Fileşti. Practic, vor avea de suferit toţi gălăţenii care locuiesc în arealul cuprins între străzile Gheorghe Doja, bulevardul G. Coşbuc, Drumul Viilor, N. Mantu, Drumul de Centură, Sat Fileşti, Calea Smârdan.

Între orele 17,00 - 22,00 se va furniza apă potabilă în parametri normali, iar în intervalul orar 22,00 - 05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apă potabilă cu presiune redusă, „astfel încât să avem posibilitatea refacerii rezervelor de apă pentru următoarea zi.

Iată ce a comunicat Apă Canal:


„Societatea Apă Canal S.A. Galaţi aduce la cunoştinţă că, începând de ieri, 20.04.2017, orele 15,30, frontul de captare Salcia-Lieşti a fost scos din funcţiune ca urmare a defecţiunilor survenite pe linia aeriana Electrica de medie tensiune 20 kV. Acest eveniment a condus la afectarea alimentării cu apă a localităţilor Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Movileni, Piscu, Tudor Vladimirescu, Independenţa, Aglomerarea Pechea şi la diminuarea rezervei de apă constituite pentru alimentarea municipiului Galaţi. Eforturile Electrica de remediere a situaţiei nu au condus, nici până în acest moment, la repunerea în funcţiune, cel puţin provizoriu, a frontului de captare Salcia-Lieşti.

Mai mult, în noaptea de 20-21 aprilie 2017, începând cu orele 23,30, urmarea condiţiilor meteo nefavorabile, a fost afectat şi cel de-al doilea front de captare apă de adâncime din judeţul Vrancea, respectiv frontul Vadu-Roşca.

Prin urmare, subsistemul de alimentare cu apă de profunzime este, în acest moment, scos complet din funcţiune. În noaptea de 20-21.04.2017, societatea Apă Canal SA Galaţi a efectuat manevre pentru a alimenta cu apă din sursă de suprafaţă (Dunare) toţi consumatorii din municipiul Galaţi.

În această situaţie, până la repunerea în funcţiune a fronturilor de captare, pentru menţinerea continuităţii alimentării cu apă a locuitorilor municipiului Galaţi, începând de astăzi, 21.04.2017, orele 14,00, vom fi nevoiţi să procedăm la restricţionări în alimentarea cu apă a consumatorilor alimentaţi din Staţia de Repompare Fileşti, astfel:

 • in intervalul orar 14,00-17,00 se va furniza apa potabila cu presiune redusa;
 • in intervalul orar 17,00-22,00 se va reintra in parametri normali de furnizare apa potabila;
 • in intervalul orar 22,00-05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apa potabila cu presiune redusa, astfel incat sa avem posibilitatea refacerii rezervelor de apa pentru urmatoarea zi,

în speranţa ca Electrica va reuşi să repună în funcţiune fronturile de captare şi se va putea reintra în regim normal de furnizare a apei potabile.

Restricţionarea – reducerea presiunii apei potabile va afecta alimentarea cu apă potabilă la etajele superioare în cazul consumatorilor din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coşbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Fileşti, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu, Cartier Nae Leonard; Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct); Cartier I.C.Frimu; Cartier Fileşti; Sat Fileşti, Cartier Micro 38; Cartier Micro 39A; Cartier Micro 39 B; Cartier Micro 39 C; Cartier Micro 40; Cartier Micro 13 B.

Precizăm, de asemenea, că, în aria de operare a Societăţii Apă Canal SA Galaţi din judetul Galaţi ne confruntăm cu lipsa alimentării cu energie electrică la gospodăriile de apă din localităţile: Movileni, Umbrăreşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Slobozia Conachi, Pechea, Smârdan, Balinteşti,  Pleşa, Cavadineşti, Bereşti, Tg. Bujor, Moscu, Gârboavele, Cosmeşti. În aceste localităţi, vom analiza de la caz la caz posibilităţile de alimentare cu apă potabilă, iar acolo unde este tehnic posibil vom proceda la montarea de generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice.

Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de restricţionarea/sistarea apei potabile şi mulţumim pentru înţelegere. Imediat ce echipele Electrica vor reuşi realimentarea cu energie electrică, vă asigurăm că vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile.

Citit 14825 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 12:20

10 comentarii

 • postat de Gica Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 15:36 193.90.12.*** Link la comentariu
  0
  0

  Daca "pica" curentul centrala de apartament este nefolositoare. O solutie ar fi o baterie de masina si un invertor dar si asta pe termen scurt. Daca nu ai pierderi in instalatie la oprirea apei nu ar trebui sa suferi de frig doar ca vei fi nevoit sa amani activitatile ce implica apa calda.

  Raportează
 • postat de lilica cervina Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 14:19 5.13.222.*** Link la comentariu
  0
  1

  Adica, in traducere libera, AVARIILE MAJORE DE LA ELECTRICA AU PUS PE "CHITUCI" INSTALATIILE APA CANAL..., ZANA BUNA SI TENDENTIOASA, nu-i asa?

  Raportează
 • postat de IonV Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 12:00 5.13.183.*** Link la comentariu
  1
  2

  Rau platnicilor, va agatati de orice rahat ca sa militati pentru CAP (Calorgal, Apaterm), unde se primesc servicii pe banii altora, din subventii, moaca ! Nu mai blamati centralele de apartament, sunt cea mai eficienta investitie atat timp cat sunt montate corect tehnic si legal ! Si atat timp cat va platiti corectconsumurile personale, fara a sta cu mana intinsa la pomeni ! Nu puteti plati, valea, la tara, un bordei de chirpici si foc cu vita de vie sau coceni ori bete de floarea soarelui, daca vi le adunati de pe camp !

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 07:07 5.13.235.*** Link la comentariu
  0
  0

  Oare cei in drept au auzit despre alimentarea obiectivelor strategice din mai multe surse ,in cazul de fata linii electrice alimentate din inele-ramificatii diferite sau de linii de rezeva ? In rest aberatiile din articol si a unor comentatori ,despre scoaterea din functiune acentralelor de apartamente ,nu sunt de luat in seama....centralele de apartament au circuitul prin calorifere inchis ,in peste 11 ani nu stiu daca am completat apa de dua-trei ori .Cat despre prepararea apei calde ,in cazul lipse apei in retea ,am rezolvat problema cu un rezervor ( bidon ) in care stochez apa si prin intermediul unei simple pompe si un joc de racorduri+ robineti o introduc centrala ,astfel am apa calda( la limita capacitatii rezervorului de stocare ) in orice situatie .

  Raportează
 • postat de Gavroche Vineri, 21 Aprilie 2017 21:18 81.40.110.*** Link la comentariu
  0
  0

  S-a interesat vreunul dintre comentatorii de pe aici, cam ce avarii sunt in județ?
  Nu va vine mai sa va bateți când deschideți gura doar ca sa faceți vânt?
  Doamne in ce țara și cu ce "cetățeni" am ajuns sa traim. Toți le știu pe toate, toți au rezolvări.
  Bai, neinformatilor, in județ sunt căzuți 11 stâlpi de 110kw, 60 de medie tensiune și încă vreo 10-15 de și-așa tensiune. Așa ceva nu s-a întâmplat de când e județul asta. Puteți înțelege asta?
  Puteți înțelege ca zona care e afectată de problema apei se alimenta cu apa de la captările de izvoare subterane? Apa de Vrancea cu o știți voi.
  Tot a celor de la Apa-Canal e vina sau a celor de la primarie?
  Fraților, mare problema cu accesul la net a multora dintre voi.
  In loc sa va mai plătiți netul, mai bine ați stinge din datoriile de la întreținere....

  Raportează
 • postat de Curent Vineri, 21 Aprilie 2017 16:16 5.13.179.*** Link la comentariu
  8
  19

  Nu mai bateti campii va rog! Despre "nu vor avea apa in calorifere", informati-va cum functioneaza o centrala termica de apartament...cand o pui in functiune incarci instalatia cu o cantitate de apa care pur si simplu circula in interiorul instalatiei, nu se mai scoate cu anii! Deci lipsa apei la robinet nu afecteaza apa din calorifere. Cat despre faptul ca unii se vor incalzi pe curent, in primul rand este o solutie proasta, extrem de scumpa. Un singur calorifer electric de 2000 W sa zicem, tinut jumatate de zi, deci 12 ore inseamna un consum de 24 kWh pe zi, deci 720 Kwh pe luna, adica peste 500 RON . Si cata caldura iti poate da un singur calorifer electric? Decat sa dai 500 lei pe luna pe asa ceva, nu mai bine faci tot ce poti sa-ti pui centrala? Deci va asigur eu ca nu va fi nicio av a rie majora, ptr ca incalzirea pe calorifere electrice e extrem de scumpa, nu-si va permite nimeni care nu are bani de centrala sa arunce 500 lei minim pe luna pentru tentativa de caldura pe care o da un calorifer din asta, pe care va trebuie sa-l tii in brate ca sa zici ca ai cat de cat caldura. DA, daca era curentul ieftin ca braga ar fi existat riscul, dar asa, no way. Si oricum, nu stiu ce avarii majore isi imagineaza unii, poate cel mult sa se arda siguranta de pe scara blocului pe care te duci si o schimbi/comuti. Nu cred ca va imaginati ca din cauza a catorva calorifere puse in priza intr-o scara de bloc va pica curentul in tot cartierul :)))

  Raportează
 • postat de cetatean de rand Vineri, 21 Aprilie 2017 15:33 5.13.242.*** Link la comentariu
  1
  12

  lasati ca taxeaza apa meteorica ca-s necajiti

  Raportează
 • postat de NEMULTUMIT Vineri, 21 Aprilie 2017 15:26 82.208.137.*** Link la comentariu
  13
  11

  Aud? Ce ziceati de centrale individuale ? Nu ni se poate asigura apa potabila si vorbim de gaz si electricitate? Hai sa fim seriosi! Asta este inca o palma pentru gospodarii orasului.Cate mai trebuie ca sa isi dea seama ca au luat o hotarare mai mult decat proasta. Cea mai proasta! Si inca nu e iarna!

  Raportează
 • postat de john doe Vineri, 21 Aprilie 2017 14:45 5.2.205.*** Link la comentariu
  9
  9

  e ciudat cum natura da raspuns la deciziile luate fara a fi analizate complet....multumim alesilor

  Raportează
 • postat de Curent fără ent Vineri, 21 Aprilie 2017 13:10 5.13.182.*** Link la comentariu
  12
  24

  Păi la iarnă când mulți oameni vor utiliza curentul electric pentru încălzire ȘI O SĂ FIE AVARII MAJORE...unii vor sta în frig pentru că nu au curent și ceilalți vor sta tot în frig căci nu vor avea apă in calorifere!!!!!
  Trăiască Primarele!!!Vivat geniile!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.