Inginera Dragostina Brăilescu: ”Sperăm să mai salvăm 20 la sută din producţia de mere!”

Inginera Dragostina Brăilescu: ”Sperăm să mai salvăm 20 la sută din producţia de mere!”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ninsoarea de joia trecută a făcut ravagii prin livezile gălăţene. Inginera Dragostina Brăilescu de la Lieşti, care are, în comună, o livadă de şapte hectare de măr, plantată şi exploatată ca la carte, spune că cea mai mare parte din potenţiala recoltă a acestui an s-a pierdut deja. "Să sperăm că mai putem salva circa 20 la sută din producţie. Dar nu mai mult. Florile care erau deschise şi nepolenizate au căzut toate. Au rămas cele polenizate şi bobocii. Din păcate, nici pentru ceea ce mai avem nu putem încă lucra aşa cum trebuie. Pământul este sătul de apă, iar din cauza noroiului nu putem intra cu tractorul, la stropit. Am săpat şanturi, care să permită apei să se scurgă, dar va dura măcar câteva zile", apreciază Dragostina Brăilescu.

Specialista spune că e posibil ca pomicultorii care au cireşi şi vişini să mai poată salva câte ceva. La fel, cei care au măr. Pentru cei care au în livadă caişi şi piersici, însă, şanse la recoltă sunt nule.

"Colac peste pupăză, nu avem curent, la Lieşti, de joi noapte. Iar tonele de mere din depozit riscă să se strice şi ele", conchide inginera.

Pagube serioase a produs zăpada şi în pepiniera pomicolă de trei hectare a Dragostinei Brăilescu, iar procesul de altoire a fost întrerupt, în cazul multor puieţi.

Foto-arhivă ”Viața liberă”

Citit 9101 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2017 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.