Reparaţie transformată în investiţie. Remedierea Falezogăurii, garantată cinci ani

Reparaţie transformată în investiţie. Remedierea Falezogăurii, garantată cinci ani
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aflată în plină desfăşurare, remedierea Falezogăurii şi a "puiului" ei de pe Faleza Inferioară s-a transformat dintr-o lucrare de reparaţie într-o veritabilă investiţie.

La recenta şedinţă a Consiliului Local au fost supuse votului aleşilor şi aprobate documentaţia de avizare şi principalii indicatori tehnico-economici ai remedierii accidentului de teren de pe bulevardul Marii Uniri, zona Elice - Faleza Superioara - Faleza Inferioară. Aleşii au fost, însă, mai interesaţi să afle cât va ţine noua reparaţie, având în vedere efemeritatea precedentelor reparaţii.

"Teoretic, dacă după cinci ani nu se întâmplă nimic, nici nu se va mai întâmpla nimic după aceea. Garanţia este oferită de proiectant şi executant", a fost răspunsul ferm al directorului Direcţiei Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei, Cristian Capeţis.

Replica aleşilor a fost că şi precedentele lucrări au beneficiat de garanţie, dar explicaţia a fost că lucrarea de acum nu are legătură cu cele anterioare. "Obiectivul acestui proiect este stabilizarea malului şi punerea lui în siguranţă, nu calculul cheltuielilor lucrărilor anterioare. Are un caracter aparte şi nu are legătură cu ce a fost înainte", a ţinut să spună viceprimarul PSD Sorin Enache, atunci când a fost întrebat de banii pe care, până acum, i-a înghiţit Falezogaura.

Ce s-a schimbat

Potrivit deciziei adoptate, faţă de soluţiile de remediere propuse în expertiza tehnică realizată, în iunie 2014, de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, situaţia complexă de la faţa locului şi analiza soluţiilor au impus necesitatea executării unor lucrări. În primul rând, e vorba de consolidarea tronsonului tasat din strada Portului, prin execuţia a 24 de piloţi foraţi, amplasaţi sub structura rutieră, pe toată lăţimea carosabilă, cu grinzi de rigidizare pe ambele direcţii şi dale prefabricate din beton armat. De asemenea, pe lângă consolidarea pereţilor canalului deversor, se vor face lucrări de drenaj orizontal, drenaj cu puţuri verticale, remedierea tasărilor în jurul staţiei de pompare şi aducerea Elicei la starea iniţială, plus refacere sistemului rutier şi a trotuarelor adiacente. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.985.080 de lei.

Reamintim că lucrările sunt executate de asocierea dintre SC Servland SRL şi Proexrom SRL, care a câşigat, la începutul anului, licitaţia organizată de Primărie, criteriul de atribuire fiind "cel mai bun raport calitate-preţ".

Citit 10887 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.