SECRETUL SUCCESULUI | Să dormi şase ore pe noapte şi să îi baţi pe chinezi la muncă

SECRETUL SUCCESULUI | Să dormi şase ore pe noapte şi să îi baţi pe chinezi la muncă
George Jagâte (în imagine): ”Puneți pasiune în tot ceea ce faceți, oameni muncitori sunt peste tot”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Muncă, pasiune, curiozitate şi iar muncă! Ar fi secretul succesului lui George Jagîte, fost student la Facultatea de Nave, în prezent doctorand la Paris şi inginer la Deepwater Technology Research Centre din Singapore.

George le-a împărtăşit din experienţa lui profesională şi le-a dat multe sfaturi studenţilor. "Conferinţele, deşi sunt mici, va deschid orizonturi. Aveţi ocazia să vă îmbunătăţiţi capacitatea de a vorbi în public, de a scrie o lucrare într-o limbă străină. Căutaţi în permanenţă mijloace de dezvoltare. Munciţi mai mult, renunţaţi la orele de distracţie, periaţi internetul în căutare de oportunităţi! Aveţi profesori buni, ar trebui să vă folosiţi de resursele facultăţii şi să încercaţi să obţineţi maximum dintr-o situaţie dată. Puneţi pasiune în tot ceea ce faceţi, oameni muncitori sunt peste tot", a spus George.

Drumul său a început cu paşi mici: participarea la conferinţe internaţionale. Apoi, în ultimul an de studiu, George s-a alăturat Departamentului de Analiză Structurală proaspăt înfiinţat în cadrul Bureau Veritas Galaţi, afiliat Departamentului Comercial Offshore din Bureau Veritas Paris. După primul an a plecat, pentru un schimb de experientă şi un training avansat. A aplicat pentru masterat la două facultăţi din afară - Olanda şi Franța, dar a rămas în ţară. După absolvirea studiilor de masterat, tânărul s-a alăturat primului Centru de cercetare al Bureau Veritas în regiunea Asia-Pacific, intitulat Deepwater Technology Research Centre. În prezent lucrează ca hydro-structure engineer, oferind suport clienţilor şi partenerilor locali în domeniul analizei structurale, şi participă la un proiect de cercetare. Numai în ultimul an, George Jagîte a participat la două conferinţe internaţionale, în Coreea de Sud şi Olanda, alături de cercetători din întreaga lume.

"Răspundeţi la provocări! Faceţi-vă un plan mare, pe care încercaţi să-l îndepliniţi cu paşi mici. Eu, la 25 de ani, am ajuns într-o ţara străină, la mii de kilometri de casă, unde a trebuit să mă adaptez unei culturi noi, climei, obiceiurilor total diferite. Nu cunoşteam pe nimeni, dar am acceptat provocarea. Nu mi-a fost uşor, am muncit cot la cot cu chinezii, care au munca în sânge. Am avut şi momente grele, însă cea mai mare satisfacţie a fost când şeful Departamentului de Cercetare m-a sunat că să discutăm despre doctorat. Acum fac un doctorat finanţat la Paris, dar după terminarea studiilor doctorale doresc să mă întorc la Galaţi. Mi-aş dori foarte mult să devin profesor aici, la Facultatea de Nave", a mai spus George.

Citit 9562 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.