UPDATE - PRIMĂRIA Galați a cumpărat Maternitatea ”Buna Vestire”
Foto: Primăria Municipiului Galaţi

UPDATE - PRIMĂRIA Galați a cumpărat Maternitatea ”Buna Vestire”
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE - Începând de miercuri, Primăria municipiului Galaţi este proprietara ternului şi a imobilului în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” sau, aşa cum o ştiu gălăţenii, Maternitatea "de pe Chicuş".
Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, ieri a fost semnat contractul pentru preluarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” în patrimoniul Primăriei municipiului Galaţi.
”După ani de zile în care s-au vehiculat doar vorbe şi promisiuni, acum ne putem mândri că acest spital este al oraşului. Sunt extrem de încântat că, în sfârşit, acest spital este redat comunităţii, pentru că aici este locul său”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, după semnarea documentului.

„Naştere” grea

Într-adevăr, despre cumpărarea clădirii pentru care, din 2007 şi până acum, municipalitatea i-a plătit proprietarului, Fundaţia "Caritatea", peste 800.000 de euro, cu titlu de chirie, se discută încă din mandatul trecut, dar fără succes. Chiar şi la începutul anului 2017, aprobarea achiziţionării acestui imobil a fost privită cu rezerve de unii aleşi, care şi-ar fi dorit mai degrabă construirea unei maternităţi noi şi moderne.
Important este însă faptul că acum Primăria va putea să investească în modernizarea clădirii şi chiar să acceseze fonduri europene în acest scop.
Conform datelor oficiale, preţul total de vânzare a imobilului (teren şi construcţii) este de 5.001.480 de lei. În acest preţ intră terenul de 10.561 mp precum şi clădirile. Conform negocierilor, achitarea preţului se va efectua integral până pe 10 mai 2017, iar chiria pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 10 mai 2017 nu se va mai achita.

Acum Primăria va putea să investească în modernizarea clădirii şi chiar să acceseze fonduri europene în acest scop.


Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, astăzi a avut loc semnarea contractului pentru preluarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” în patrimoniul Primăriei Municipiului Galaţi. ”După ani de zile în care s-au vehiculat doar vorbe şi promisiuni, acum ne putem mândri că acest spital este al oraşului”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Preţul total de vânzare a imobilului (teren şi construcţii) este de 5.001.480 de lei.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 13598 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.