Încă sunt PROBLEME în peste 50 de localităţi din judeţul Galați. Prefectul Gabriel Panaitescu, nemulţumit de intervenţiile ELECTRICA
Foto: Teodora Miron

Încă sunt PROBLEME în peste 50 de localităţi din judeţul Galați. Prefectul Gabriel Panaitescu, nemulţumit de intervenţiile ELECTRICA
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Avaria majoră din reţelele SDEE Muntenia Nord din judeţul Galaţi, produsă acum două săptămâni, încă nu a fost remediată complet. Încă există sute de locuinţe şi ferme de animale din judeţ care nu au nici acum energie electrică, afirmă prefectul Gabriel Panaitescu, confirmând astfel ceea ce „Viaţa liberă” a scris în fiecare din aceste zile. 

Fenomenele meteorologice extreme din perioada 19-21 aprilie au perturbat activitatea socio-economică din județul Galați, cele mai importante  probleme fiind generate de avariile la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Astăzi, 4 mai 2017, încă sunt numeroase gospodării și societăți comerciale care nu au curent electric”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Galaţi.

„Îmi exprim profunda nemulțumire și îngrijorare cu privire la modul în care a acționat societatea Electrica la remedierea avariilor produse de fenomenele meteorologice de acum două săptămâni. Joi, 4 mai, în județul Galați încă se înregistrează probleme în peste 50 de localități, sunt sute de locuințe, sunt ferme de animale care încă nu au alimentare cu energie, încă avem stâlpi căzuți, iar acolo unde au fost înlocuiți, în multe zone, lipsește branșamentul la rețea”, declară prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu. 

În cele două săptămâni scurse până acum, prefectul județului Galați a participat zilnic la comandamentele de gestionare a crizei, în sistem teleconferință, ale Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galați cu conducerea executivă a Electrica S.A. București. Totodată, Instituția Prefectului – județul Galați a avut o comunicare permanentă cu primarii și cu gălățenii afectați, inconvenientele semnalate fiind direcționate către Electrica S.A., operatorul de distribuție a energiei electrice, singurul în măsură să remedieze situația din teren, precizează comunicatul citat

Cu toate că s-au implicat și autoritățile locale acolo unde a fost posibil (săpat gropi, transport stâlpi etc), iar numărul echipelor de intervenție a fost suplimentat, sunt zone afectate unde nu s-a ajuns de câteva zile. În aceste condiții, nu se poate estima un termen realist de restabilire a stării de normalitate pe întreg teritoriul județului Galați, se arată în încheierea comunicatului remis de Prefectura Galaţi.

În Folteşti este lumină, în Stoicani nu

Este corect să relatăm şi când Electrica rezolvă o problemă. Doamna Ecaterina Stroea ne-a anunţat, ieri dimineaţă, că problema semnalată de dumneaei, cea a alimentării cu energie electrică a mai multor gospodării din Folteşti, a fost remediată miercuri seara. „Ieri noapte, mai exact la 21,30, s-au aprins şi ultimele becuri în sat”, ne-a scris Ecaterina Stroea. Dar... „Problema mea e rezolvată, însă de satul Stoicani nimeni nu a spus niciodată nimic. Acolo situaţia era încă aceeaşi joi dimineaţă. Şi acolo oamenii au ajuns la capătul răbdării”, ne-a mai scris Ecaterina Stroea.

Electrica acţionează pentru remedierea tuturor defecţiunilor

Ieri, la ora 15,00, în judeţ mai erau aproximativ 750 de abonaţi, din cei peste 85.000 de consumatori afectaţi iniţial, care nu beneficiau de energie electrică, au anunţat reprezentanţii Electrica. „Sucursala Galaţi are pe teren 284 de specialişti, organizaţi în 46 de echipe, care acţionează non-stop pentru remedierea tuturor defecţiunilor. În reţeaua de medie tensiune au fost rupţi 450 de stâlpi, iar până acum (ieri, ora 15,00 n.r.) s-au plantat deja peste 350 de stâlpi. Lucrările de remediere continuă şi la instalaţiile de joasă tensiune până la aducerea reţelei la schema normală de funcţionare. Din totalul de 500 de stâlpi de joasă tensiune rupţi au fost înlocuiţi, prin eforturi susţinute, peste 300, fiind în acelaşi timp asigurate condiţii temporare de alimentare cu energie electrică”, a transmis compania.

Citit 5110 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.