FESTIVALUL Internaţional de Animaţie ”Gulliver”. 30 de spectacole în cinci zile, pentru toate vârstele!

FESTIVALUL Internaţional de Animaţie ”Gulliver”. 30 de spectacole în cinci zile, pentru toate vârstele!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A 25-a ediţie, jubiliară deci, a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” va acea un mai pronunţat caracter internaţional anul acesta, prin prezenţa, alături de trupele din ţară, a artiştilor din Germania, Spania, Israel (altă trupă decât anul trecut), Bulgaria şi Ucraina.

Spectacolele străine vor fi nonverbale, astfel mai uşor de recepţionat de prichindei. Festivalul, care se va desfăşura între 15 şi 20 mai, ne va oferi 30 de spectacole cât mai diferite, chiar şi câte cinci pe zi!

„Festivalul va avea acum un program nu mare, ci foarte mare”, ne-a asigurat managerul Teatrului de Păpuşi „Gulliver”, actorul Eduard Şişu. Deşi unu sau doi dintre oamenii teatrului se ocupă an de an, alături de director, de organizare, până la începerea festivalului, când apar şi alte ajutoare (la un teatru din capitală un festival este administrat de echipe din zeci de oameni!), „răbojul” ediţiei este tot mai bogat de la un an la altul. În prima parte a festivalului, vor fi spectacole pentru copii dimineaţa şi de adolescenţi seara, urmând apoi zile cu spectacole dedicate dimineaţa adolescenţilor, iar seara, publicului matur.

Nume apreciate de teatre din România se vor înfrunta în singurul festival-competiţie care a mai rămas în ţară, iar directorul Şişu se poate mândri că organizatorii şi-au putut acum permite să facă o selecţie, primind în festival doar ce era mai interesant. „Ne permitem!” – spune acum directorul. De pildă, vine un teatru ucrainian de umbre - stil acum în mare vogă în SUA şi Europa, Teatrul „Ţăndărică”, cu „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, de Matei Vişniec, regia Ioan Brancu, sau, în regia lui Bobi Pricop, un insolit spectacol ieşean, cu public pe scenă, cu căşti la ureche, chiar şi spectacole pentru copii de numai câţiva anişori. Pentru publicul matur, spectacole în care apar actori-vedete, cum ar fi cel din final - „La Pulce”, după „Puricele în ureche”, de Feydeau, de la Teatrul de Comedie, cu Marcel Iureş, Ştefan Bănică, Valentin Teodosiu şi alţi iubiţi actori, în regia lui Mălăele. Spectacole „pentru întreaga familie”.

În festival sunt anul acesta spectacole pentru întreaga familie, copii, adolescenţi şi public matur.

Foto-arhivă ”Viața liberă”

Citit 3189 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.