A început joaca de-a APA CALDĂ. Gălăţenii, VICTIMELE unui război murdar

A început joaca de-a APA CALDĂ. Gălăţenii, VICTIMELE unui război murdar
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

La aproximativ zece zile după ce prefectul de Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, a cerut în instanţă anularea hotărârii Consiliului Local prin care aleşii au decis să îngroape sistemul centralizat de termoficare, fapt ce a dus la suspendarea de drept a hotărârii, până când instanţa va da un verdict, Primăria anunţă sec că a cerut Calorgal să reia furnizarea de apă caldă în sistem centralizat.

"În urma demersului prefectului judeţului Galaţi, de a ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local (HCL 157/12.04.2017) de suspendare a sistemului centralizat de termoficare, această hotărâre nu mai produce efecte până la soluţionarea în justiţie. În acest sens, Primăria municipiului Galaţi a solicitat societăţii Calorgal reluarea furnizării apei calde către populaţia municipiului", se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Primăriei.

Cum primarul Ionuţ Pucheanu şi aliaţii săi din Consiliul Local au declarat, în repetate rânduri, că furnizarea de apă caldă presupune pierderi de peste 90 la sută şi este mai mult decât păguboasă pentru bugetul local, şi ţinând cont că reprezentanţii Primăriei nu au precizat cine va asigura efectiv sursele financiare necesare acestui serviciu, în condiţiile în care, după cum se ştie, Electrocentrale, obligată de Romgaz, solicită plata în avans, putem deduce că autorităţile doar se joacă, în acest moment, de-a apa caldă. Şi nu fac altceva decât să bifeze o serie de demersuri, strict legale. Dovadă şi declaraţiile oficiale ale celor implicaţi.

"Societatea Calorgal este cea către care Consiliul Local a delegat serviciul de distribuţie a agentului termic şi apei calde. În acest moment, Calorgal trebuie să facă toate diligenţele necesare pentru repornirea sistemului de distribuţie şi poartă întreaga răspundere pentru bunul mers al acestui serviciu", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Departamentul Comunicare al Calorgal a anunţat că societatea de termoficare "furnizează apă caldă în sistem centralizat prin două puncte termice care funcţionează ca centrale de cvartal (PT Cezar şi PT Studenţi, cu 200 de consumatori) şi centralele de bloc din blocurile ANL (cu peste 500 de consumatori). Pentru toţi ceilalţi consumatori conectaţi la sistem, Calorgal va furniza apă caldă menajeră de îndată ce Electrocentrale va produce agent termic. În acest moment, suntem în situaţia de a solicita Electrocentrale pornirea instalaţiilor de producere a agentului termic".

La rândul său, conducerea Electrocentrale, prin vocea administratorului special Sinan Mustafa, ne-a declarat că este pregătită să repună în funcţiune instalaţia şi să reia furnizarea de apă caldă, însă numai în anumite condiţii impuse, în special, de creditorul său majoritar (Romgaz) - cu plata în avans.

Şi astfel, gălăţenii sunt din nou victime ale unui război purtat între factorii de decizie, în care, de fapt, nimeni nu vrea să ia o... decizie.

Citit 16357 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.