TABERE ”asortate” cu înclinaţiile copiilor, la preţuri piperate

TABERE ”asortate” cu înclinaţiile copiilor, la preţuri piperate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În tabere, copiii beneficiază de cursuri de engleză, echitaţie, paintball, tiroliene, ateliere de creaţie, concursuri de orientare turistică sau pot deveni cavaleri şi domniţe cu acte şi blazon, dar şi de condiţii bune de cazare. Dar toate acestea costă.

Vă mai amintiţi taberele în care  mergeam noi când  eram copii, cu cabane populate cu gândaci şi spălat dimineaţa pe dinţi cu apă rece în nişte jgheaburi care nu mai văzuseră vopsea de câteva decenii? Nimic din toate acestea nu se mai regăseşte în taberele de acum. Până şi cele mai modeste au camere de maximum patru paturi şi baie proprie, cu apă caldă, au televizor, iar masa este servită în săli ca de restaurant. S-a dezvoltat o reţea de tabere particulare, unde preţurile variază de la 730 la 1.550 de lei, în care copiii sunt ademeniţi cu tot felul de activităţi, una mai interesantă decât cealaltă. Organizatorii se bat în oferte, pun la dispoziţie animatori, profesori, traineri, echipamente şi materiale specifice diferitelor ateliere pe care şi le propun.

Tabăra medievală pentru copii, aflată la a noua ediţie anul acesta, vine cu o ofertă irezistibilă, pentru băieţi, mai ales. Aici pot ajunge cavaleri în toată regula, vor purta costume medievale pe toată perioada, vor învăţa să tragă cu arcul şi să mânuiască o sabie, vor face concursuri. Pentru fete-domniţe se organizează ateliere de pictură heraldică medievală şi sunt iniţiate în arta improvizaţiei şi a teatrului medieval. De asemenea, vor învăţa să confecţioneze, manual, hârtie. Toate materialele şi costumele, dar şi instructorii sunt puşi la dispoziţia copiilor de către organizatori. Însă o asemenea tabără cu blazon costă, iar părinţii vor scoate 1.550 de lei din buzunar, în care este inclus şi transportul.

Alţi organizatori de tabere s-au gândit să le ofere copiilor posibilitatea să exerseze într-un mod plăcut comunicarea în limba engleză. Iar aici ofertele sunt şi pentru buzunare mai modeste, dar şi pentru cei cu dare de mână. Fun Summer Days organizată pe Valea  Blaznei (Bistriţa - Năsăud) oferă participanţilor cursuri de engleză, dar şi ateliere de storytelling. La Bran, există o altă asemenea tabără, unde cursurile de engleză interactive se desfăşoară cu animatori şi vorbitori nativi ai acestei limbi, la preţul  de 1.250 de lei.

Are copilul tău un hobby? Imposibil să nu găseşti o tabără pe gustul lui: la o simplă căutare pe internet poţi găsi oferte pentru fotografie, teatru, film, arte plastice. Ba chiar şi tabere unde învaţă olăritul, împletitul, croşetatul, începând cu căutatul materialelor, procuratul culorilor tradiţionale şi creatul vaselor de ceramică. Aşa ceva se găseşte lângă Câmpulung Moldovenesc - Tabăra "Aventura pe uliţă", la preţul de 960 de lei.

De asemenea, la numai 730 de lei, părinţii pot alege în funcţie de preferinţele copilului, la  Bistriţa - Năsăud, "Muntele -un prieten la înălţime (tiroliană, orientare turistică, alpinism, cursuri de acordare de prim ajutor şi comportament pe munte, tir cu arcul), "Călători în timp" unde vor învăţa  despre echipamente militare şi civile din epoca daco-romanilor, vor participa la un banchet roman, la ceremonia de învestire a unui cavaler sau încoronare a unui rege, vor merge la bal mascat, vor face teatru de umbre, vor confecţiona hârtie manuală şi măşti, dar vor învăţa şi despre diferite sisteme de scriere veche.

Tot tabără în stil medieval se poate alege şi în fascinantul decor al Sighişoarei. Aici, pentru cursuri de echitaţie, tras cu arcul şi arbaleta, participare la carnaval cu confecţionare de măşti, dar şi activităţi moderne - excursii, tiroliană, discotecă, alpinism, crearea unei scenete, se plăteşte 1.100 de lei, cu transportul inclus.

Citit 1910 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.