Miză maximă, astăzi se decide echipa campioană la FUTSAL! Este meciul sezonului pentru tot sportul gălățean
Foto: Sonia Baciu

Miză maximă, astăzi se decide echipa campioană la FUTSAL! Este meciul sezonului pentru tot sportul gălățean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sezonul competiţional 2016-2017 pentru sporturile de echipă din Galaţi, cu excepţia fotbalului, se va încheia în această seară, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor Dunărea. Ultimul meci este totodată şi cel mai important în oraşul cu şapte formaţii în prima ligă: echipa de futsal United joacă pentru a deveni campioană.

United este singura echipă care mai poate evita un sezon al sporturilor de echipă din Galaţi fără un titlul de campioană, iar antrenorul David Asandei este încrezător că jucătorii săi vor reuşi să continue seria performanţelor maxime din competiţiile interne reuşită de hocheişti în precedentele două sezoane. “După cinci luni extraordinare în această parte a doua a sezonului, iată că am ajuns la final, un final al finalei. Vom juca cu trofeul pe masă la Galaţi, aşa cum am promis înaintea plecării la Deva, şi vrem să ne alăturăm în istoria sportului gălăţean echipelor de la alte discipline care au reuşit în ultimul deceniu să fie campioane ale României (n.r. - CSU Metal la volei feminin, Oţelul la fotbal şi Dunărea la hochei). Vrem trofeul pentru suporterii gălăţeni, care ne-au ajutat enorm în cele patru jocuri de acasă, cu Timişoara şi Deva, şi care sunt convins că vor umple şi acum sala şi împreună vom lupta pentru câştigarea titlului de campioană”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Asandei a mai spus că are toţi jucătorii din lot la dispoziţie: “Mai sunt cu ceva probleme medicale, era inevitabil când ajungi să joci opt adevărate finale, trei cu Timişoara şi iată că a cincea cu Deva, finala acestor finale. Dar chiar şi bandajaţi, cu injecţii, infiltraţii, toţi vor să tragă de ei pentru marea victorie, sunt gata de marea luptă”.

Al-Ioani: „A venit momentul să ridicăm trofeul”

Ion Al-Ioani a spus că se aşteaptă cu nerăbdare ora meciului, pentru a pleca în vacanţă scăpaţi de stresul acestei serii de meciuri cu miză şi fericiţi, în postura de campioni: “Am ajuns şi la ultimul episod din telenovela asta, cred că ne-am săturat unii de alţii de când tot jucăm. A venit momentul să câştigăm şi să ridicăm trofeul mult aşteptat la Galaţi. Ne dorim să vină gălăţenii în număr cât mai mare şi să fie alături de noi din prima secundă până în ultima. Vom face tot ce ne stă în putinţă să nu-i dezamăgim şi să-i facem şi pe ei fericiţi”.

Şi Ovidiu Tudosă a transmis un mesaj pentru publicul gălăţean: „Jucăm acasă, în sala noastră, în faţa propriului public, aşa că suntem optimişti. Suporterii îi aşteptăm să fie la fel cum au fost şi până acum, alături de noi. Să vină în număr cât mai mare, îi aşteptăm să ne poarte spre victorie. Cu ajutorul lor putem să facem un meci bun şi să ieşim campioni”.

Risc de a rămâne la porţi

Finala se joacă după sistemul „trei victorii din cinci meciuri”, iar scorul general după primele patru dispute dintre United şi Autobergamo este egal, 2-2.

Intrarea este liberă.

Cum la partidele de la Galaţi din semifinală şi precedentele două din finală s-a jucat cu tribuna aproape plină, este foarte posibil ca, în condiţiile mizei maxime a meciului de astăzi, capacitatea sălii să fie prea mică faţă de interesul publicului şi să se ajungă la închiderea porţilor, de aceea este recomandată venirea din timp la Sala „Dunărea”.

Cei care nu vor putea asista la meci, îl vor putea vedea în transmisia directă de la Digisport 3.

Citit 4789 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.