FUTSAL. „Finala” finalei, pierdută în repriza secundă (FOTO)
Foto: Sonia Baciu

FUTSAL. „Finala” finalei, pierdută în repriza secundă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Marele meci pentru titlul de campioană la futsal s-a soldat cu o înfrângere pentru United Galaţi, scor 5-8 cu Autobergamo Deva, într-un meci arbitrat de Bogdan Sorescu (Pitești) și Gabriel Gherman (București). Cu 3-2 la general în favoarea lor, devenii au ridicat trofeul de campioană, în timp ce echipa gălăţeană rămâne cu performanţa de a fi vicecampioană.

Sală arhiplină, cum nu a mai fost de la redeschidere, de a fost nevoie de încuierea uşilor de acces, cu 20 de minute înainte de start, public activ, alături de United, dar tot entuziasmul a fost mult diminuat după doar 21 de secunde: o intercepţie în jumătatea proprie a celor de la Autobergamo Deva, contraatac cu trei jucători în faţa portarului şi 0-1.

Cu un aşa public şi o echipă pentru care munca şi lupta la sacrificiu sunt ingredientele de bază ale performanţei, lucrurile nu puteau continua fără o replică puternică a gălăţenilor. Care a venit relativ repede: Borges a deviat cu capul în plasă la o superbă combinaţie ofensivă pentru 1-1 (min. 4), iar peste un minut Manu Moldoveanu a şutat impecabil lângă bară pentru 2-1.

Într-o finală a finalei e greu de scăpat devreme de emoţii: Autobergamo a egalat în minutul 8. S-a continuat cu joc deschis de ambele părţi, ocazii multe şi uralele tribunei din nou la volum maxim, cu 10 secunde înaintea pauzei: 3-2 pentru United, Laşcu marcând dintr-o lovitură liberă din unghi închis.

Repriza a doua a început la fel ca prima, cu un gol rapid marcat de oaspeţi, în secunda 40, cu un şut de la distanţă, la vinclu: 3-3.

United a revenit în avantaj în min. 25: Laşcu, din nou din lovitură liberă, chiar dacă adversarii schimbaseră portarul!

Totuşi, chiar dacă United juca bine, ţinea de minge şi îşi plimba adversarul pe tot terenul, s-a restabilit egalitatea, în min. 28, prin Obadă, care mai marcase anterior de două ori.

S-a continuat în acelaşi ritm spectaculos, cu mari ocazii de ambele părţi (o bară United prin Moldoveanu), iar de data aceasta a fost rândul oaspeţilor să facă pasul în faţă: 4-5 în minutul 32, o deviere nefericită transformată în autogol.

Au urmat două minute de coşmar pentru United, care a mai încasat două goluri, iar de la 4-7 cu şapte minute rămase, se mai putea spera doar într-un miracol. S-a încercat, dar Crăciun n-a putut înscrie singur cu portarul, Laşcu a tras puţin pe lângă vinclu, iar pe contraatac Obadă, eroul meciului, a dat pasa decisivă pentru 4-8, în min 37.

A înscris din nou şi Laşcu peste câteva secunde, iar ultimele 120 de secunde s-au derulat cu echipa gălăţeană aplaudată frenetic de cei din tribună! Pentru ei, United este campioana devotamentului.

Citit 5312 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.