Viorel Ştefan ne e tot mai drag de când Dragnea se tot ia de el

Viorel Ştefan ne e tot mai drag de când Dragnea se tot ia de el
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Există în Galaţi oameni inteligenţi, sclipitori, geniali. Oameni nepătaţi. Cinstiţi, oneşti, cu capul pe umeri şi cu materie cenuşie între urechi. Nu sunt mulţi, însă există. Dar nu despre ei vom vorbi astăzi, ci tot despre politicienii locali. Respectiv, despre marile lor realizări din ultima perioadă.

Hulit de multă lume din Galaţi (un exemplu de motiv: are un raport total negativ între anii petrecuţi în Parlament şi realizările ca parlamentar), Viorel Ştefan tinde să devină ceva mai simpatic în ultima vreme. Motivul? Se ia Liviu Dragnea de el. „Toţi oamenii de bun-simţ din ţara asta fac alergie când îl văd pe Dragnea la televizor. Atât de mult îl urăşte lumea pe Liviu din Teleroman, încât orice persoană pe care o critică şeful PSD ne devine automat dragă”, a explicat maestrul în comunicare politică, Gelu Motănelu. Totuşi, există limite, admit specialiştii. „E greu să îţi devină simpatic unul care e PSD-ist până în măduva oaselor. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, ne temem ca nu cumva asta să fie doar o altă schemă prin care şefii PSD încearcă să-i facă simpatici pe cei din Guvern. E posibil. Lumea urăşte un singur om şi sfârşeşte în acest fel iubindu-i pe cei care i se opun. Se ştie că PSD fost mereu o structură măiastră în realizarea de scenarii productive pentru propria bunăstare, deci nu ar trebui să mire pe nimeni”, a mai spus Gelu Motănelu. Concluzia specialiştilor este să dăm dovadă de cumpătare: putem să îl iubim pe Viorel Ştefan, dar nu foarte des.

Cele mai mari temeri: să nu se ia Dragnea de Pâslaru sau Bacalbaşa

Asta chiar că le-ar întrece pe toate. Să îi vedem pe Liviu Dragnea criticându-i în piaţa publică pe Florin Pâslaru sau pe Nicolae Bacalbaşa. „Chiar că nu am şti cum să reacţionăm. Pe de o parte, am simţi măcar o uşoară mulţumire că îi ia cineva la smotocit pe cei doi. Dar... totuşi, NU Dragnea. Oricine să îi ciufulească, numai Dragnea să nu o facă. Cele mai mari temeri ale poporului român sunt că, într-o circumstanţă specială, ar putea să ajungă Pâlsaru şi Bacalbaşa să ne fie dragi. Ptiu, piei Satană!”m spune cu năduf specialistul în comunicare.

Război total între Panaitescu şi Pucheanu

Conflictul dintre primar şi prefect a ajuns într-o fază superioară. Pentru că ambele tabere au terminat repede argumentele, reprezentantul Prefecturii şi cel al Primăriei au trecut la un nivel mai elevat. Astfel, Gabriel Panaitescu l-a pârât pe Ionuţ Pucheanu soţiei că fumează cu băieţii în budă, în vreme ce Pucheanu îi aruncă fumigene în biroul lui Panaitescu atunci când acesta deschide geamul. „E un conflict care a ajuns într-o fază matură. Sunt doi oameni cultivaţi, era normal să se ajungă aici”, a comentat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, deocamdată spectator la războiul dintre cei doi.

Viorel Şt. e Fain        

Au vrut oameni deosebiţi şi i-au găsit

Primarul Galaţiului încearcă să liniştească apele după micile furtuni liberale stârnite de numirea membrilor în Consiliile de Administraţie (CA) ale societăţilor locale. Ionuţ Pucheanu a explicat cum a funcţionat procesul de selecţie. „Pentru acest mandat, am vrut oameni deosebiţi. Ce înseamnă deosebiţi? Adică să se distigă clar de majoritate. Şi, după cum se ştie, în Galaţi majoritatea este formată din oameni cumsecade, oameni cu bun-simţ, oameni care muncesc, oameni cinstiţi până în măduva oaselor. Aşadar, după cum se poate vedea, în sfârşit ne-a ieşit: avem în CA-uri persoane care se deosebesc în mod evident de majoritate”, a explicat Ionuţ Pucheanu. De altfel, acesta ar fi fost şi principiul pentru care a militat PNL, a explicat primarul Galaţiului. „Şi ei au vrut tot oameni deosebiţi în CA-uri. Doar că au vrut deosebiţii lor. Ei bine, nu se prea poate, noi suntem acum la putere, deci îi folosim doar pe deosebiţii noştri”, a tranşat Pucheanu disputa cu liberalii.

CA-re EL şi nu are EA

Subiect infernal la Bac: „Corectaţi-l pe Pâslaru”

La ediţia de anul acesta a Bacalaureatului, examinatorii dau dovadă că nu au milă de candidaţi. Unul dintre subiectele propuse la proba scrisă este corectarea unui discurs scris de Florin Pâslaru. „E prea mult de muncă. În mod normal, îi dăm de cap, dar problema e că ne ia cinci ore pentru trei rânduri”, a declarat Aurel Nedelcu, elev în clasa a XII-a. Ministerul Eduaţiei încearcă să renunţe la o parte din textul de corectat pentru a mai uşura subiectul.

Subiecte gRele

Situaţie de urgenţă

Daţi drumul cailor s-aducă/ toţi voievozii înapoi

că ţara geme de scârbavnici,/ libidinoşi şi trădători...

şi n-are cine să-i adune/ şi să-i conducă la gunoi,

nu are cine să stârpească/ boli, proşti, trândavi, dăunători...

nu are cine ţine-n slavă/ şi-n veac steagul românilor...

şi toate liftele străine/ să plece-n crucea mamei lor!

Daţi drumul cailor s-aducă/ istoria în care-am fost

o naţiune credincioasă,/ privită-n ochi cu mult respect...

acum suntem doar o grămadă/ care mocneşte pe de rost,

care se strâmbă la icoane/ şi poartă creieraş defect,

poartă ciomag la subsuoară/ şi toporişcă în carâmb

de centru-stânga, centru-dreapta/ şi mai ales de centru-strâmb!

Daţi drumul cailor să ducă/ în toată lumea drept cuvânt:

noi nu suntem urmaşii romei,/ noi facem vecinic legământ,

noi daci am fost de când pământul,/ am fost şi suntem un popor...

şi toate liftele străine/ să plece-n crucea mamei lor!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

                            

Citit 4003 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.