Cine cântă la ”Folk la Dunăre”

Cine cântă la ”Folk la Dunăre”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri și sâmbătă, 16 - 17 iunie, se va desfăşura "Folk la Dunăre", a treia ediţie a festivalului organizat în Grădina de vară "Leonard", sub genericul "În oraşul florilor de tei" de Teatrul Muzical, Primăria Galaţi şi Fundaţia Culturală "Phoenix".

Spectacolele vor începe în fiecare seară, la ora 19,00, iar preţul  biletelor este de 32,4 lei întreg şi 21,6 lei cu reducere pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Mariei Magdalena Dănăilă îi va reveni anul acesta onoarea de a deschide Festivalul "Folk la Dunăre". Este una dintre vocile reprezentative ale Galaţiului, o profesionistă prin excelenţă, care nu a încetat niciodată să se perfecţioneze, a câştigat premii la toate festivalurile de  gen, dar şi la Mamaia şi a avut şi două piese selectate pentru Eurovision. Apoi va urca pe scenă Daniel Iancu, cel  care a  fost prezent şi în ediţia precedentă şi care s-a lansat în 2004, cu celebra piesă "Vine valu' îmi ia calu'". Tot azi va concerta la Galaţi Adrian Sărmăşan, folkistul din Turda, supranumit şi cel mai bogat artist din România, numărându-se anul acesta printre nominalizaţii la Premiile Muzicale Radio România. Seara se va încheia cu trupa "Fără Zahăr", care nu mai are nevoie de nicio prezentare şi care a mai cântat şi la prima ediţie de "Folk la Dunăre".

În a doua seară de festival va urca pe scenă Adrian Ivaniţchi, fost membru al Cenaclului Flacăra, dar şi al cunoscutei trupe rock "Sfinx". Tot sâmbătă vom avea ocazia să reascultăm vocea inconfundabilă a Magdei Puşkaş, un nume cu o puternică amprentă în folkul romanesc, acompaniată de cunoscutul chitarist Rareş Suciu.

Un moment aparte va fi cel oferit de actorul de teatru şi film, vocalistul şi interpretul la chitară, vioară şi flaut, Radu Gheorghe, care a cântat şi în Cenaclul Flacăra, cunoscut, mai ales, pentru melodia "Sunt broasca ţestoasă".

Ediţia a treia a Festivalului "În oraşul florilor de tei" va fi închisă de Mircea Vintilă. El face parte din prima generaţie de artişti folk din România, cea a anilor '70. Este cunoscut atât pentru activitatea sa, solo sau acompaniat de formaţia Brambura, cât şi ca membru al supergrupului Pasărea Colibri. A compus cântece pe versuri de Adrian Păunescu, George Coşbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiş, Gheorghe Azap. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera şi farmecul Bucureştiului de odinioară.

Citit 5430 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.