A oferit de trei ori mită, pentru a scăpa de un dosar penal

A oferit de trei ori mită, pentru a scăpa de un dosar penal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au organizat prinderea în flagrant a unui cetăţean român care a încercat să mituiască mai mulţi poliţişti de frontieră.

DGA a fost sesizată de poliţiştii de frontieră cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, care au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, autoturismul marca Nissan Almera Tino, înmatriculat în Franţa şi condus de vasluianul C. V., în vârstă de 28 de ani.

La controlul specific, oamenii legii au stabilit faptul că seria de pe caroseria autoturismului nu corespundea cu seria înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat. Oamenii legii i-au adus la cunoştinţă vasluianului cele constatate, ocazie cu care acesta le-a promis celor doi poliţişti de frontieră, cu titlu de mită, suma de 100 de euro. Şoferul le-a oferit banii poliţiştilor de frontieră, pentru ca aceştia să nu ia măsurile legale ce se impuneau şi pentru a-i permite continuarea deplasării. Oamenii legii au refuzat oferta şi, pentru continuarea cercetărilor, bărbatul a fost dus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti. Ajuns aici, vasluianul a oferit, tot cu titlu de mită, suma de 200 de euro, solicitând intrarea în audienţă la şeful sectorului. Poliţiştii de frontieră au sesizat lucrătorii DGA.

Mita a fost refuzată din nou, dar oamenii legii i-au permis bărbatului să intre în audienţă  la şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti. Acesta nu a renunţat la ideea de a da mită, aşa că i-a oferit şefului de sector suma de 500 de lei.

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant.

În prezent C. V. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, dar şi pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Citit 6716 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.