Vin bani europeni pentru modernizarea drumurilor gălăţene. Zeci de milioane de euro, investite în infrastructură

Vin bani europeni pentru modernizarea drumurilor gălăţene. Zeci de milioane de euro, investite în infrastructură
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Nu mai puţin de 42 de milioane de euro vor fi investiţi pentru modernizarea a trei segmente importante de drum judeţean, care însumează aproape 100 de kilometri. Trei dintre proiectele majore de infrastructură ale Consiliului Judeţean (CJ) au primit undă verde.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a anunţat, ieri, că, marţi, la Bucureşti, au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea, cu bani europeni, a nu mai puţin de 85 de kilometri de drum judeţean. Este vorba despre DJ 252 (segmentul cuprins între Buciumeni, Nicoreşti, Cosmeşti, Movileni şi Barcea), DJ 242 (care face legătura între Folteşti, Măstacani, Fârţăneşti, Târgu Bujor, Vârlezi până la DN24D) şi DJ 251 (pe tronsonul cuprins între Smârdan, Schela, Slobozia Conachi şi Cudalbi – Tecuci). „Este doar o chestiune de zile până când vom introduce în procedură de achiziţie publică cele trei investiţii majore pentru judeţul Galaţi. Pe ultimii 10 metri mai sunt şi alte proiecte cu finanţare europeană şi cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar despre ele voi vorbi la momentul potrivit, când voi avea certitudinea că au şi fost semnate contractele”, a declarat Costel Fotea.

Proiectele vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Potrivit şefului CJ, drumul judeţean 242 va fi reabilitat şi modernizat pe o porţiune de peste 30 de kilometri, drumul judeţean 251 – pe o porţiune de 28 de kilometri, iar drumul judeţean 252 – pe o porţiune de peste 21 de kilometri.

De altfel, în cursul zilei de ieri, şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au anunţat că ministrul Sevil Shhaideh a semnat contractul de finanţare pentru DJ 252, investiţie care se ridică la 42.635.062 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE este de 41.734.255,37 de lei (reprezentând 98 la sută din valoarea eligibilă a proiectului). „Acesta este cel de-al XIV-lea contract de finanţare semnat pentru drumuri judeţene care urmează să fie reabilitate/modernizate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 beneficiind de o alocare totală de 699,97 de milioane de euro”, au transmis reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

Citit 18156 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.