Ce drumuri vrea să mai modernizeze CJ cu bani europeni

Ce drumuri vrea să mai modernizeze CJ cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După mai mulţi ani, în care judeţul Galaţi a fost văduvit de proiecte majore de investiţii în infrastructură, în condiţiile în care s-a preferat mai degrabă peticirea drumurilor, actuala conducere a Consiliului Judeţean (CJ) pare să vrea să profite la maximum de fondurile nerambursabile disponibile pentru investiţii în infrastructură.

După ce a obţinut finanţare europeană pentru modernizarea a 85 de kilometri de drum judeţean (DJ 251 Matca-Valea Mărului-Cudalbi-Slobozia Conachi-Smârdan, DJ 242 Vârlezi-Tg. Bujor-Umbrăreşti-Viile-Fîrţăneşti-Folteşti şi DJ 252 Buciumeni-Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni-Barcea), instituţia pregăteşte două noi proiecte, pentru modernizarea DJ 251A pe segmentul Corod-Drăguşeni şi DJ 255 pe segmentul Pechea-Suhurlui-Rediu-Cuca-Fârţăneşti-Măstăcani-DN 26. Investiţia, care presupune reabilitarea şi modernizarea a aproximativ 51 de kilometri de drum, se ridică la circa 107 milioane de lei, adică peste 23 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean va încerca să atragă fonduri pentru cele două obiective prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Va fi modernizat  complet sistemul rutier,  vor fi r eabilitate  podurile şi p odeţele de pe traseul drumului, vor fi amenajate staţii pentru transportul public  şi vo r  fi efectuate  lucrări de siguranţă a circulaţiei, inclusiv amenajarea trecerilor de pietoni cu indicatoare şi dispozitive de iluminat cu leduri alimentate prin intermediul panourilor voltaice ” , a declara t Costel Fotea, preşedintele CJ.

 

Citit 7465 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.