Bărbat mort pe câmp, la 40 de grade

Bărbat mort pe câmp, la 40 de grade
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un localnic de 50 de ani din Cavadineşti a fost găsit fără suflare pe un câmp, sâmbătă după-amiază, când termometrele arătau 39 de grade la umbră. Alţi peste 200 de gălăţeni au cerut disperaţi ajutorul Ambulanţei, pentru că starea lor de sănătate s-a înrăutăţit brusc din cauza caniculei. 

Un nou posibil deces pe fondul caniculei a avut loc în judeţul Galaţi sâmbătă, la orele amiezei, pe un soare ucigător. Un bărbat de 50 de ani, aflat se pare singur pe câmp, cu vacile, a leşinat şi mai apoi a murit, fără să-i sară cineva în ajutor. A fost găsit după câteva ore, de nişte săteni, care au cerut ajutor, dar a fost prea târziu.

"Bărbatul era decedat de ore bune, nu se mai putea face nimic. Nu ştim exact dacă a murit din cauza caniculei, asta urmează să se stabilească, dar, din informaţiile pe care le avem acum, bărbatul nu era cunoscut cu vreo boală care să îi fi provocat decesul subit", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Incidentul de la Cavadineşti a fost cel mai grav din cele peste 200 de cazuri semnalate la Ambulanţa Galaţi, de sâmbătă până duminică la prânz. 223 a fost numărul exact de solicitări venite din parta unor gălăţeni de toate vârstele, a căror stare de sănătate, şubrezită de diverse afecţiuni, a fost înrăutăţită de temperaturile infernale. "Au fost decompensări ale unor afecţiuni cadriace, hipertensiune arterială, cancere foarte multe. Numărul solicitărilor a crescut foarte mult", a adăugat directorul SAJ Galaţi.

Pentru că şi în zilele următoare se anunţă temperaturi foarte mari, medicii le atrag atenţia mai cu seamă celor care se ştiu bolnavi să evite expunerea la căldură, să nu stea în soare şi să îşi ia tratamentul. În caz contrar, canicula devine ucigătoare la propriu, aşa cum s-a întâmplat joi, în cazul unui bărbat de 60 de ani, care a murit în faţa blocului, după ce se întorsese la orele 13.00 de la piaţă.

Citit 3088 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.