Surpări şi lucrări de mântuială pe strada Vultur

Surpări şi lucrări de mântuială pe strada Vultur
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Artera care traversează zona veche a oraşului şi face legătura între străzile Mihai Bravu şi Războieni se confruntă tot mai acut cu un fenomen care pare să se generalizeze în mai toate zonele municipiului: apariţia inexplicabilă a găurilor în carosabil. Gălăţenii care locuiesc în zonă şi plătesc taxe şi impozite încă aşteapă un plan prin care să li se spună ce e în neregulă cu strada lor.

Cele două aspecte, surparea străzii pe de o parte şi superficialitatea cu care se remediază, par să se îmbine într-o epopee fără sfârşit. E puţin probabil, în unele cazuri, ca lucrările de mântuială care s-au făcut până acum ori de câte ori a apărut câte o groapă de str. Ep. Melchisedec Ştefănescu (fostă Vultur), să fie eternele cauze care să menţină neîntrerupt caracterul precar al arterei. Mai degrabă, o temeinică investigare a cauzelor care, dublată de o lucrare cu cap şi simţ de răspundere, ar pune capăt, acestei situaţii.

Despre gaura care s-a încăpăţânat să supravieţuiească în carosabilul străzii Vultur în dreptul imobilului cu nr. 108, "Viaţa liberă" a scris în rânduri repetate, aşa cum şi cei de la Primărie şi Apă Canal au tot făcut vizite şi şi-au dat cu părerea. De câteva ori, craterul, care e atras după el covorul asfaltic pe o suprafaţă destul de mare, a fost umplut cu pietriş şi astupat, astfel că în prezent doar un petec de ciment mai deschis la culoare mai stă mărturie despre fosta groapă cu origini misterioase.

Numai că natura nu ţine întotdeauna cont de ceea ce ar vrea oamenii să e întâmple şi intemperiile din această vară, ultimele săptămâni mai exact, au dus la noi probleme. Circa 20 de metri mai jos de fosta groapă, chiar pe mijlocul străzii, a apărut o altă gaură. Câteva crengi căzute pe carosabil la furtuna de acum câteva săptămâni au agravat situaţia, care s-a încercat a fi remediată, câteva zile mai târziu, prin aplicarea unui petec de asfalt. Materialul, ori a fost prost, ori n-a fost pus cum trebuie, că groapa a apărut din nou.

"Când s-a format groapa din nou, după ce au asfaltat, n-a venit nimeni să vadă ce e cu ea. Soţul meu a luat o creangă uscată şi a băgat-o în groapă, am sunat şi abia apoi au venit şi ei şi au pus o simplă bandă pe creangă, ca să semnalizeze. Nici vorbă să intervină serios, să vadă care e cauza de se tot surpă pe stradă, probabil sunt infiltraţii de la conducte, pierderi, nu ştim!", ne-a spus Camelia Munteanu, o gălăţeancă vecină cu noua groapă de pe Vultur.

Craterul apărut din senin, astupat de mântuială şi renăscut în cel mai scurt timp nu le dă băti de cap doar riveranilor, ci şi şoferilor. Potrivit gălăţenilor care stau în zonă, într-una din serile trecute un tânăr, aflat la volanul unei maşini, nu a observat groapa cea proaspătă şi a intrat în ea cu una dintre roţile autoturismului.

Citit 2954 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.