Undă verde pentru salarii, investiţii şi mai multă sănătate
Foto: Ovidiu Amălinei

Undă verde pentru salarii, investiţii şi mai multă sănătate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şedinţa Consiliului Judeţean (CJ ) Galaţi de ieri, 24 august, a avut pe agendă, printre altele, investiţiile din sistemul medical, gestionarea domeniului public, transferul unor terenuri la nivelul administraţiei publice, dar şi sistemul de salarizare şi organigrama în unele din structurile subordonate.

Şedinţa CJ a decurs fără „ciocniri” între consilieri, cele 24 de puncte de pe ordinea de zi fiind executate la foc automat, semn că aspectele controversate, dacă au existat, au fost tranşate la nivel de comisii. Demn de remarcat este că unele dintre proiecte vizau o serie paşi necesari în derularea unor investiţii importante pentru judeţul Galaţi. Două dintre ele priveau sistemul medical, respectiv aprobarea acordului dintre CJ şi Spitalul Judeţean „Sf.Apostol Andrei” Galaţi privind extinderea şi reamenajarea Secţiei de Radioterapie, precum şi preluarea de la municipalitate a unui teren de peste 700 mp în vederea extinderii Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la acelaşi spital.

„E un lucru extraordinar, pentru că, de exemplu, se va descongestiona UPU, dar e vorba şi de dotarea spitalului cu aparatură de specialitate performantă şi mobilier medical”, a arătat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. La mijloc e vorba de proiecte în valoare de câteva milioane de euro, asupra cărora vom reveni într-o ediţie viitoare.

Tot la capitolul derularea unor investiţii s-au numărat şi proiectele de hotărâre privind aprobarea transferului unor terenuri, din domeniul public din Tecuci şi Tg.Bujor în domeniul public al judeţului Galaţi, în vederea derulării proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor, dar şi actualizarea inventarului patrimoniului CJ, vizate fiind modernizarea unor segmente din DJ 255 şi a DJ 251A cu ajutorul fondurilor puse la dispoziţie prin Strategia Dunării.

Pe partea de salarizare, proiectele aprobate în şedinţa CJ aduc veşti bune pentru angajaţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Galaţi. Noii coeficienţi de salarizare le vor aduce venituri mai mari funcţionarilor. „Am încercat, după resursele de care dispunem, să aducem salariile la un nivel comparabil cu cel al unor instituţii similare din ţară. Acum, salariile nu sunt foarte mari, dar nici foarte mici. Sunt unele mai motivante”, a precizat preşedintele CJ, Costel Fotea. Aceste măriri salariale au fost, de altfel, şi temeiul unei alte hotărâri aflate pe ordinea de zi, una vizând o rectificare bugetară.

În ceea ce priveşte modificarea organigramei CJ Galaţi, aceasta a vizat lărgirea cu un post a Direcţiei de Dezvoltare Regională. Consolidarea acestei structuri este necesară, dat fiind numărul mare de proiecte cu finanţare europeană pe care le realizează, dar mai ales volumul de activitate pe care îl presupune implementarea proiectelor, a explicat şeful CJ.

Nu în ultimul rând, în şedinţa CJ au fost (re)confirmaţi în funcţii şefii unor instituţii. Este vorba de Ionuţ Mădălin Şerban, ca manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, precum şi de Cătălin Popa, care va fi noul director general al Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public.

Citit 5013 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.