Situaţie aberantă la PARCUL INDUSTRIAL: Fără director, dar cu un concesionar ”misterios”

Situaţie aberantă la PARCUL INDUSTRIAL: Fără director, dar cu un concesionar ”misterios”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De aproximativ o lună, SC Industrial Parc SRL Galaţi, societatea care administrează Parcul Industrial din coasta Zonei Libere, nu mai are director. Mandatul longevivului Costică Voicu a expirat, însă, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, la cum merge activitatea acolo nici n-ar fi nevoie de manager. Problema cea mare o reprezintă că faptul că administraţia locală s-a trezit "din senin" cu un misterios concesionar al întregii suprafeţe a Parcului, inclusiv a terenului ce fusese transmis la Zona Liberă.

La începutul anului, prin votul aleşilor locali, Parcul Industrial a pierdut 16,8 hectare de teren, suprafaţă care s-a întors la Zona Liberă. Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, Parcul Industrial urma să rămână fără deschidere la Dunăre şi să aibă doar cinci hectare de teren. În schimb, în Zona Liberă putea fi realizată o investiţie de către o companie pe care primarul s-a angajat să o păstreze secretă. "Avem un acord de confidenţialitate, pe care l-am semnat ca reprezentant al Primăriei. Veţi avea nişte surprize extrem de interesante! Dacă investiţia se nu se va duce la bun sfârşit, partenerul se obligă la daune-interese de 200.000 de euro. În condiţiile în care această firmă şi-a arătat disponibilitatea de a închiria absolut tot frontul de teren pe care îl avem la Dunăre, e mai avantajos să-l ţinem acolo, să ne uităm unul la altul şi să ne întrebăm când vor apărea primii investitori la Galaţi?", declarat, la acea şedinţă, Ionuţ Pucheanu.

Surprize, surprize...

Problema a apărut când Primăria s-a trezit că există un concesionar al întregului Parc şi că are un proces pe rol: "Legea spune că diminuarea patrimoniul unei societăţi poate fi atacată în 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. În a 58-a sau 59-a zi, s-a înfiinţat o societate care pretinde că are un contract pe absolut toată suprafaţa Parcului Industrial. Acum, dacă tot are, să ne şi plătească! E o societare românească, dar zice-se cu acţionari străini, care pretinde că are concesionată întreaga suprafaţă, deşi în conturile Parcului nu există niciun ban, de tranşă plătită. Contractul care ne-a fost pus şi nouă sub nas a fost încheiat cu mult după hotărârea Consiliului Local de diminuare a suprafeţei Parcului", a declarat primarul.

Se caută director interimar

Potrivit edilului, urmează să fie numit un director interimar, dar e greu de spus cine şi-ar asuma o asemenea misiune: "Când numeşti pe cineva trebuie să-i dai o situaţie lucrativă, care poate fi dusă mai departe, nu probleme cât carul! Din cauza procesului care există pe rol, pe oricine ai pune în momentul de faţă ar fi blocat. E ca şi când ţi-ai bate joc!", a mai spus Pucheanu.

Citit 5025 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2017 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.