Cornul şi laptele ajung pe băncile elevilor începând de mâine
Foto: Arhivă VL

Cornul şi laptele ajung pe băncile elevilor începând de mâine
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproape 55.000 de preşcolari şi elevi gălăţeni ai claselor primare şi gimnaziale au început noul an şcolar fără lapte şi corn. Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi spun însă că gustările vor fi distribuite în unităţile de învăţământ începând de mâine.

„Am ales varianta acordurilor-cadru pe doi ani, astfel încât să nu repetăm procedurile de licitaţie în fiecare an. Am depus toate eforturile pentru a putea livra produsele în prima săptămână de şcoală. Am cerut firmelor care au câştigat licitaţia două lucruri: seriozitate şi să livreze produse de calitate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean. La fel ca în anii trecuţi, Programul „Lapte-corn” a fost împărţit în patru loturi, în funcţie de zona în care se va face livrarea produselor – Galaţi, Tecuci, Pechea şi Târgu Bujor. Laptele va fi distribuit de către SC Agropan Star SRL (în toate cele patru zone). Pe componenta corn, pe zona Galaţi, licitaţia a fost câştigată de SC Alpiline SRL, iar SC Logistic Media Pop Art SRL a câştigat licitaţia pe zonele Tecuci, Târgu Bujor şi Pechea, a informat Biroul de Presă al CJ. Conform datelor furnizate de Consiliul Judeţean, valoarea acordurilor-cadru (pe doi ani) pentru laptele preşcolarilor şi elevilor este de 4.943.106 de lei (fără TVA) pentru zona Galaţi, 3.000.564 lei (fără TVA) pentru Tecuci, 2.364.163 lei (fără TVA) pentru Pechea şi 2.045.962 lei (fără TVA) pentru Târgu Bujor. Pentru corn, acordurile încheiate de CJ prevăd 1.680.000 de lei (fără TVA) pentru municipiul Galaţi, 1.071.630 de lei (fără TVA) pentru zona Tecuci, 844.344 de lei (fără TVA) pentru zona Pechea şi 730.701 de lei (fără TVA) pentru zona Târgu Bujor. De lapte şi corn vor beneficia 21.795 de elevi din zona Galaţi, 13.230 de elevi din zona Tecuci, 10.424 de elevi din zona Pechea şi 9.021 de elevi din zona Târgu Bujor.

Reamintim că, deşi reprezentanţii Consiliului Judeţean au organizat la timp licitaţiile pentru Programul "Lapte şi corn", guvernanţii au reuşit să strice rânduiala şi aici, pe ultima sută de metri. Ei au adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care au "îngheţat", practic, toate licitaţiile derulate, fără a mai trimite apoi precizări, iar lămuririle au venit destul de târziu.

 

 

 
Citit 3229 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.