Programarea online are prioritate la PAȘAPOARTE

Programarea online are prioritate la PAȘAPOARTE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De aproape două săptămâni, gălăţenii au posibilitatea să apeleze la un nou sistem de programare pentru depunerea actelor necesare eliberării paşapoartelor: înscrierea online, urmând câţiva paşi simpli pentru completarea unui formular electronic. Varianta, deşi destul de puţin accesată, a stârnit nemulţumire în rândul celor care au preferat statul la coadă cu noaptea în cap şi înscrierea pe liste pentru bonuri de ordine, însă, anunţă autorităţile, cele două sisteme de programare trebuie să funcţioneze simultan cel puţin deocamdată şi, mai mult de atât, cei care îşi fac programare online nu trebuie nici să stea la rând, nici să se bată pentru un bon. Cei care preferă varianta "clasică", trebuie să ştie că bonurile de ordine se eliberează în intervalul orar 08,30 – 10,30, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului, precum şi a documentelor aferente, originale şi copii.

„Facem apel către toţi cetăţenii să se prezinte din timp pentru obţinerea unui paşaport simplu electronic, valabil cinci ani (trei ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani), având în vedere că acest tip de paşaport poate fi livrat la domiciliu/reşedinţă prin curierat Prioripost în termen de maxim 14 zile calendaristice. Astfel, se evită situaţiile în care este necesar un paşaport într-un termen mai scurt decât cel de livrare", spune spune comisar şef Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Paşapoarte Galaţi. 

Cei care vor decide să încerce noua variantă online, se pot înscrie accesând site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Galaţi, www.prefecturagalati.ro, Evidenţa paşapoartelor, sau direct pe acela al Direcţiei Generale de Paşapoarte http://www.epasapoarte.ro/Home/Programare.

Citit 5648 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.