Inventatorii robotului pentru creşterea sturionilor merg în Costa Rica

Inventatorii robotului pentru creşterea sturionilor merg în Costa Rica
Robotul inventat de elevii gălăţeni este activat de 20 de motoare sincronizate | Sursa foto: ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a anunţat că sprijină echipa naţională a României care va concura la Olimpiada Internaţională de Robotică 2017 - Creativitate, ce va avea loc în luna noiembrie, în Costa Rica.

Tema competiţiei de la San José este „Sustainabots” şi atinge probleme spinoase cu care se confruntă omenirea în prezent precum: schimbările climatice, energia verde, oraşe industriale curate şi viaţa pe Terra.

Intitulată „Hot Steel”, echipa formată din patru elevi gălăţeni din clasa a XI-a, trei de la „Cuza” şi unul de la CNVA, a conceput un robot autonom care permite creşterea şi îngrijirea sturionilor, specie pe cale de dispariţie, pentru a fi mai apoi eliberaţi în ape naturale. Proiectul angrenează 20 de motoare sincronizate. Folosind energie regenerabilă, robotul hrăneşte peştii automat, curăţă bazinul acestora, reglează calitatea apei şi separă peştii ajunşi la maturitate. Echipa este alcătuită din: Alexandra Buruiană (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”), Mihai Profir, Robert Enache şi Dănuţ Constantin Oprea (toţi de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”), elevi în clasa a XI-a.

„Industria şi unitatea noastră se digitalizează. Suntem mândri să susţinem aceşti tineri români talentaţi şi rămânem consecvenţi angajamentului nostru de a sprijini excelenţa în educaţia locală”, a spus Bruno Ribo, director general al combinatului ArcelorMittal Galaţi. „Derulăm în prezent ample proiecte educaţionale: ucenicie, internship, burse şi am reînnodat  parteneriatul cu mediul universitar din ţară, pentru a ne pregăti viitorul. Ne dorim ca aceşti copii care ne trec pragul să aleagă să rămână alături de noi. Succes reprezentanţilor noştri!”, a spus şi Mihaela Crăciun, director de resurse umane al ArcelorMittal Galați.

Robotul hrăneşte sturionii automat, curăţă bazinul, reglează calitatea apei şi separă peştii ajunşi la maturitate.

Iată-i pe cei patru elevi de a XI-a care vor concura la San Jose (Sursa foto: ArcelorMittal Galaţi):

Citit 4233 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.