Ce se va întâmpla cu fostul sediu al Primăriei Galaţi
Foto: Anca Melinte

Ce se va întâmpla cu fostul sediu al Primăriei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu puţini sunt gălăţenii care, de îndată ce fostul „Grand Hotel” a încetat să mai fie sediu pentru Primăria municipiului Galaţi, s-au întrebat ce se va întâmpla cu imobilul din strada Domnească nr. 38, clădire inclusă pe Lista monumentelor de istorice de arhitectură ale oraşului.

Într-o emisiune tv, la jumătatea lunii septembrie, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, declara că administraţia locală a fost întrebată de proprietar dacă nu ar dori să cumpere clădirea. „Nu spunem nu, dar în momentul de faţă, aşa cum arată bugetul, e greu de crezut că vom putea acoperi pretenţiile proprietarului”, explica edilul şef.

Întrebat ce riscuri există ca acea clădire să ajungă în paragină, aşa cum s-a întâmplat cu alte clădiri din zona centrală a oraşului, primarul a răspuns: „Eu sper din tot sufletul ca proprietarul să nu fi văzut în această clădire doar o sursă de afaceri atâta timp cât a funcţionat Primăria în această clădire, şi să aibă suflet şi dragoste pentru oraş şi pentru această clădire şi să investească, dacă nu în tot, măcar în parte din banii pe care, de-a lungul vremii, i-a luat de la Primăria municipiului Galaţi. Pentru că, credeţi-mă nu au fost deloc puţini”, a spus primarul.

Deocamdată, pe unul dintre pereţii fostului sediu al Primăriei a apărut deja anunţul „de închiriat”, cu un număr de telefon la care cei interesaţi pot suna să afle detalii.

Rămâne de văzut ce destin va avea clădirea de patrimoniu.

Citit 12447 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.