Descinderi de amploare în Galaţi. Vizată, o grupare de hoţi care a furat bunuri de un milion de euro (FOTO)

Descinderi de amploare în Galaţi. Vizată, o grupare de hoţi care a furat bunuri de un milion de euro (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O mega-reţea de infractori care timp de un an a comis mai multe spargeri pe teritoriul Franţei a fost destructurată în urma a nu mai puţin de 15 descinderi pe care procurorii DIICOT şi poliţiştii francezi le-au făcut la Galaţi. Autorităţile franceze, în speţă Tribunalul de Mare Instanţă Besancon, a formulat comisia rogatorie în vederea efectuării de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspecte că urmă cu mai bine de doi ani au început şirul unor spargeri în urma căruia au furat şi adus în România bunuri de circa un milion de euro.

„Au fost vizate locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat şi tăinuire. Membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada aprilie 2015 - decembrie 2016, ar fi pătruns, prin efracţie, în mai multe spaţii comerciale de pe teritoriul Franţei, de unde ar fi sustras bunuri de peste 1.000.000 de euro”, se arată într-un comunicat al IPJ Galaţi.

Din locuinţele percheziţionate, au fost ridicate haine, bijuterii şi parfumuri, bunuri susceptibile a proveni din furturi, precum şi sumele de 5.515 euro şi 13.500 de lei. În urma investigaţiilor şi a probatoriului administrat, Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon a emis mandate europene de arestare preventivă pe numele a şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 31 şi 24 ani. În urma acţiunii, au fost puse în executare 12 mandate de aducere. La descinderile de la Galaţi au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze din cadrul Jandarmeriei Naţionale Besancon şi judecătorul de instrucţie din cadrul Tribunalului de Mare Instanţă Besancon.

Citit 18437 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.